Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat de curând decizia de excludere a ruşilor şi belaruşilor de la ediţia 2022 (27 iunie - 10 iulie) din cauza conflictului care are loc în Ucraina. Printre jucătorii afectaţi se numără Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, Andrey Rublev (nr. 8) - care a calificat decizia "total discriminatorie'' -, Aryna Sabalenka (nr. 4) sau Victoria Azarenka (ex nr. 1, astăzi pe locul 17).
Puternic criticată, decizia organizatorilor e în continuare valabilă. Ion Țiriac a declarat că e împotriva acestei hotărâri discriminatorii. Fostul tenismen român consideră că sportivii nu sunt vinovați cu nimic de ceea ce fac liderii din Rusia și Belarus: "Nimeni nu are dreptul să interzică unui tânăr sportiv, doar pentru că este rus sau belarus, să participe la un turneu internațional", a declarat Țiriac pentru ProSport.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM O ORĂ

Ion Țiriac a răbufnit după ce englezii i-au interzis pe ruși și bieloruși de la Wimbledon

"Ce fac englezii? Ce obțin prin interzicerea tinerilor să-și facă meseria? Servește doar pentru a turna benzină pe foc. Nu vrem război, este o greșeală. Din fericire, în Spania acceptăm ruși și bieloruși. Dacă aș fi responsabil la Wimbledon aș inventa un „wild card” (invitație) la dublu masculin, feminin și mixt, cu un rus și un ucrainean împreună. Pentru a le arăta oamenilor că popoarele pot trăi împreună în mod normal. Nu este momentul să facem această diferență politică pe terenurile de tenis", a adăugat omul de afaceri român pentru sursa citată.
Această decizie este o premieră în tenisul mondial şi a fost puternic criticată de ATP şi WTA, cele două circuite profesioniste în care ruşii şi belaruşii sunt autorizaţi să joace sub drapel neutru. Echipele lor naţionale, pe de altă parte, au fost excluse din Cupa Davis şi Billie Jean King Cup.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Ziua în care Steffi Graf a făcut senzație pe zgură la Roland Garros și imediat și înconjurul lumii
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros 2022
ACUM 2 ORE