UPDATE / Irina Bara a obținut calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros, după ce a învins-o în utlimul tur al calificărilor pe japoneza Nao Hibino cu scorul de 7-6 (5), 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 6 minute de joc. Irina Bara le-a mai învins în calificări la Paris pe Maleckova și Janicijevic, cedând de fiecare dată set. Miki Buzărnescu se luptă de asemenea pentru un loc pe tabloul principal. Direct acceptate pe tabloul principal feminin: Simona Halep (19 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Elena-Gabriela Ruse (52 WTA), Irina-Camelia Begu (62 WTA) şi Ana Bogdan (91 WTA).

Irina Bara s-a calificat pe tabloul principal la Roland Garros! Victorie mare cu Nao Hibino

UPDATE / Mihaela Buzărnescu e și ea în ultimul tur al calificărilor la Roladn Garros, după ce a trecut de elvețianca Susan Bandecchi cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră și 31 de minute de joc. Pentru un loc pe tabloul principal, Miki se va duela cu învingătoarea meciului dintre Cabrera (181 WTA) și Bjorklund (150 WTA).
Wimbledon
Tsitsipas cere schimbarea regulamentului, după meciul cu "scântei" contra lui Kyrgios, la Wimbledon
ACUM O ORĂ

Mihaela Buzărnescu e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Victorie cu Bandecchi

UPDATE / Irina Bara e în finala calificărilor la Roland Garros, după ce a trecut de franțuzoaica Selena Janicjevic în 3 seturi cu scorul de 5-7, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat trei ore și 4 minute de joc. În continuare, pentru un loc pe tabloul principal, Irina Bara se va duela cu japoneza Nao Hibino, aflată pe locul 215 WTA.

Irina Bara e în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros! Victorie cu Janicijevic la Paris

UPDATE / Marius Copil a fost din păcate eliminat în turul secund al calificărilor de la Roland Garros, arădeanul cedând în fața italianului Giulio Zeppieri cu scorul de 2-6, 3-6, la capătul unui meci care a durat exact o oră. Pentru prezenta în calificările de la Roland Garros, Marius Copil și-a asigurat 84.000 de euro și 8 puncte în clasamentul ATP de simplu.
UPDATE / Miahela Buzărnescu se califică și ea în turul 2 al calificărilor la Roland Garros după ce trece de chinezoaica de pe locul 813 WTA, Han, cu scorul de 2-6, 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 11 minute de joc. În continuare, favorita numărul 15 de pe tabloul de calificări se va duela cu elvețianca Susan Bandecchi, de pe locul 190 WTA.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul 2 al calificărilor la Roland Garros 2022. Mingea de meci

UPDATE / Ziua a doua a calificărilor începe cu dreptul pentru români. Irina Bara, ocupanta locului 114 WTA, a trecut în primul tur de cehoaica Jesika Maleckova cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 29 de minute de joc. Irina Bara e favorita numărul 5 din calificări. În continuare, Irina se va duela cu beneficiara unui wildcard, franțuzoaica Selena Janicjevic.

Irina Bara s-a calificat în turul 2 al calificărilor la Roland Garros 2022

UPDATE / Marius Copil aduce prima victorie tricoloră la Roland Garros 2022. Arădeanul a trecut de francezul Evan Furness cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră și 16 minute de joc. În turul 2, Copil se va duela cu italianul Giulio Zeppieri, locul 215 ATP.
UPDATE / Alexandra Cadanțu Ignatik este prima jucătoare a României care iese din concurs. Sportiva noastră a fost eliminată de nemțoaica Niemeier cu scorul de 1-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. Gabriela Talabă Lee a fost și ea eliminată de spotriva din Serbia, Aleksandra Krunic, cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat o oră și 55 de minute de joc.
Știre inițială
Al doilea turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, debutează luni, 16 mai, cu partidele din calificări. Din cei 5 români care vor lua startul în această fază a competiției, 3 intră în concurs luni, încă din prima zi. Alexandra Cadanţu Ignatik, ocupanta locului 152 WTA, o va întâlni pe sportiva din Germania, Jule Niemeier, locul 103 WTA şi cap de serie numărul doi pe tabloul calificărilor.
În continuare, Irina Bara, locul 114 WTA şi cap de serie numărul cinci, se va duela în primul tur al calificărilor la Paris cu sportiva din Cehia, Jesika Maleckova, locul 252 WTA. Gabriela Lee Talabă, locul 151 WTA, va evolua contra Aleksandrei Krunici din Serbia, locul 117 WTA şi cap de serie numărul 13. Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15, va juca împotriva chinezoaicei Xinyun Han, locul 813 WTA.
CITEȘTE ȘI:

5 români vor juca în calificări la Roland Garros, în direct pe Eurosport Player

Din păcate, la masculin îl vom avea în concurs doar pe Marius Copil, ocupant al locului 246 ATP, care va evolua cu francezul Evan Furness, locul 212 ATP, pe tabloul masculin al calificărilor de la Roland Garros. Luni evoluează Gabriela Lee Talabă, Alexandra Ignatik Cadanțu și Marius Copil.
Direct acceptate pe tabloul principal feminin: Simona Halep (19 WTA), Sorana Cîrstea (27 WTA), Elena-Gabriela Ruse (52 WTA), Irina-Camelia Begu (62 WTA) şi Ana Bogdan (91 WTA). Din păcate, Jaqueline Cristian, locul 69 WTA, a fost nevoită să se retragă de la acest turneu major din cauza unei accidentări.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/16/3373714.jpg
Wimbledon
Jannik Sinner a câștigat duelul tinerei generații contra lui Alcaraz și e în sferturi la Wimbledon
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Cameron Norrie - Tommy Paul - Wimbledon Rezumat
ACUM 2 ORE