Irina Begu, ocupanta locului 81 WTA, a cucerit titlul la turneul de categorie 125k de la Indian Wells pe 8 martie. După finală, sportiva noastră aștepta programul calificărilor turneului de categorie Premier Mandatory, însă a primit un mail în care era înștiințată de anularea competiției, iar peste două zile a revenit acasă.
Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor, jucătoarea noastrăa povestit cum a trăit momentul primirii veștii referitoare la anularea turneului Premier Mandatory de la Indian Wells la puțină vreme după ce încheiase finala, în timp ce aștepta programul pentru a doua zi: ”A fost un haos”, a povestit jucătoarea în vârstă de 29 de ani pentru Gazetă, ”pentru că trebuia să ne organizăm”.

Irina Begu, gânduri din izolare

Roland Garros
Simona Halep și-a aflat adversarele la Roland Garros! Cu cine joacă celelalte românce la Paris
ACUM 7 ORE
Am preferat să stau în casă în această perioadă, mai ies câte puțin pe aici, prin pădure, pe lângă casă. Ies și mă plimb pentru că este cel mai bine. Dacă o să rezist așa câteva săptămâni, o să fie în regulă. Fac acasă din cauză că majoritatea locurilor sunt închise. Mi-aș fi dorit să fac pregătire fizică, dar nu vreau să intru în contact cu alte persoane pentru că nu se știe, e important să stea acasă cât mai mulți oameni, ca să treacă această perioadă cât mai repede.
Practic, am terminat meciul, m-am dus și mi-am făcut recuperarea, m-am bucurat cât am putut... N-a durat mult pentru că știam că a doua zi trebuie să joc în calificări la Indian Wells cel mare, trebuia să fiu aptă fizic. Apoi am mers la hotel și așteptam să iasă tabloul și programul. Deja se făcuse cred că ora 6, în mod normal sign-in este până la ora 4 și așteptam să aflu la ce oră voi juca, însă pe mail am primit o înștiințare că Indian Wells nu se mai ține. Am rămas șocată, nu-mi venea să cred! Apoi a fost un haos pentru că trebuia să ne organizăm. Nu știam ce să facem, dacă rămânem, dacă se mai ține Miami. În momentul acela a început isteria și în America, și în Europa, din păcate. Duminica seară, lucrurile erau liniștite, nu știau nici ei cum vor evolua lucrurile pentru că a fost o decizie de guvern local. Pentru siguranța fanilor și a sportivilor au anulat turneul, a fost o măsură importantă. Cu cât avansam în săptămână, mi-am dat seama că e timpul să plecăm. Am plecat marți. Noi am luat decizia mult mai devreme decât alți jucători să revenim acasă, să vedem ce se întâmplă. Indiferent dacă se juca Miami sau nu, aș fi avut două săptămâni la dispoziție să ne întoarcem în State, așa că am zis să venim acasă, să urmărim care este situația. Deși ne gândeam că e posibil să se anuleze și Miami, și Charleston. E o perioadă foarte grea, nu știi când începi, cum să-ți faci programul, până în momentul de față nu am făcut antrenamente și nici nu avem posibilitatea să o facem pentru că și Centrul Național e închis, majoritatea cluburilor au fost închise. E bine și pentru noi să stăm în casă și să nu intrăm în contact cu ceilalți, dar din punctul de vedere al programului este foarte greu să-ți faci un plan pentru că de la săptămână la săptămână primești câte un mail, fie că s-a mai amânat ceva sau că se lucrează la anumite schimbări, nu știm ce se întâmplă. Aceasta este situația și trebuie să ne adaptăm.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Simona Halep a revenit în Top 20 înainte de Roland Garros 2022! Cum arată ierarhia mondială
16/05/2022 LA 09:51
Mutua Madrid Open
Irina Begu, OUT în primul tur la Madrid! Eșec cu Bencic! Doar Simona Halep a rezistat dintre românce
28/04/2022 LA 14:01