România are cinci jucătoare în Top 100 WTA: Simona Halep (20), Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (44), Gabriela Ruse (55) și Jaqueline Cristian (70). Halep nu a fost prezentă la ultimele întâlniri ale României, în timp ce Cîrstea s-a retras de la națională. Cum Jaqueline e accidentată, Horia Tecău, căpitanul nejucător, a trebuit să joace în aprilie, cu Polonia lui Swiatek, cu Begu, Buzărnescu şi Prisăcariu, la simplu.
De acum înainte misiunea lui Tecău va fi şi mai complicată, în contextul în care Irina, care tocmai a ajuns în optimile de la Roland Garros, a anunţat că nu va mai onora convocările.
Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup a României (n.r. Billie Jean King Cup). Decizia am luat-o de ceva timp, dar acum anunț oficial. O spun cu părere de rău. Sunt mândră de ce am făcut. Îmi plac copiii, încerc să fiu în preajma lor.
National Bank Open
Simona Halep, moment "neortodox" la Toronto: "Poate nu arată bine, dar mă ajută"
ACUM O ORĂ
Puteți să-l întrebați pe el cât de greu îi va fi (n.r. Horia Tecău). Este o generație nouă și cred că sunt sportive extraordinare și vor ajuta echipa. (n.r. Motivul retragerii) Am înaintat în carieră, trebuie să îmi selectez turneele, problemele de sănătate și-au spus cuvântul. Încerc să dau 100% la fiecare turneu și consider că acesta e un motiv important", a declarat Irina Begu, citată de DigiSport.

România - Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup

Echipa României, al cărei căpitan nejucător este Horia Tecău, va întâlni în play-off-ul Billie Jean King Cup echipa Ungariei. Confruntarea va avea loc în țara noastră în zilele de 11 și 12 noiembrie 2022. Rămâne de văzut în ce oraș va fi organizat evenimentul, însă la momentul actual, Sala Polivalentă din Cluj pare cea mai bună variantă.
Învingătoarea dintre România și Ungaria va juca anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final din 2023. Ultima confruntare disputată de tricolore în Billie Jean King Cup a avut loc pe 15 și 16 aprilie 2022, atunci când România a fost învinsă în mod clar de Polonia, scor 4-0.
National Bank Open
Experții nu au dubii! Cine cred că va câștiga finala de la Toronto dintre Halep și Haddad Maia
ACUM 2 ORE
National Bank Open
Halep nu o "sperie" pe Haddad Maia înaintea finalei de la Toronto: "Mi-am propus s-o înving iar!"
ACUM 3 ORE