Italianul Matteo Berrettini este jucător de urmărit în turneul de Grand Slam de la Wimbledon (debutează pe 27 iunie și va fi transmis în direct de Eurosport), după ce a câștigat duminică al doilea turneu pe iarbă, în săptămâni consecutive. După ce s-a impus săptămâna trecută la Suttgart, italianul a obținut trofeul și la Queen's.
Matteo Berrettini și-a păstrat cu succes titlul în acest turneu britanic, învingându-l pe Filip Krajinovic cu 7-5, 6-4. Astfel, italianul și-a trecut în cont și al șaptelea trofeu în circuitul ATP și al patrulea pe iarbă.
Citește și:
Tenis
Simona Halep și-a aflat programul de la Cincinnati, ultimul turneu de pregătire pentru US Open
ACUM 6 MINUTE
În ultimul act, numărul 10 mondial a servit 14 ași și a condus jocul cu forehandul. La final, Matteo a stabilit o altă performanță notabilă: a devenit primul jucător din era Open care a câștigat titlul în acest turneu în primele două apariții.

Matteo Berrettini a revenit zilele trecute în circuit, după aproape 3 luni de absență

"Sunt atât de multe emoții", a spus Berrettini în timpul ceremoniei trofeului, citat de ATP. "Ultimul lucru la care m-am așteptam a fost să mă întorc după o operație și să câștig două titluri la rând (Stuttgart și Queen's), să-mi apăr titlul aici la unul dintre cele mai prestigioase turnee pe care le avem", a mai spus italianul.
Berrettini a revenit în acțiune în ATP la Stuttgart, după trei luni de absență din cauza unei accidentări la mână. În finala turneul de 500 de puncte s-a impus într-o oră și 34 de minute.
Interesant din punct de vedere statistic, Berrettini a câștigat titlul la trei dintre ultimele patru evenimente pe iarbă la care a participat, singura sa înfrângere venind în finala de la Wimbledon din 2021.
National Bank Open
ATP Montreal | Rezumatul partidei dintre Kyrgios și Hurkacz, câștigată de polonez în 3 seturi
ACUM 9 ORE
National Bank Open
Simona Halep va juca semifinala de la Toronto cu Jessica Pegula, numărul 7 mondial
ACUM 9 ORE