Simona Halep s-a calificat în turul trei al turneului WTA de la Roma. Cap de serie numărul unu, Halep a învins-o în două seturi pe italianca Jasmine Paolini (99WTA), scor 6-3, 6-4. După o lungă perioadă de pauză - nu a mai jucat de la turneul câștigat la Praga -, campioana noastră a părut în unele momente "ruginită". Lucru de înțeles, pentru turneul de la Foro Italico nu e un obiectiv în sine, constănțeanca construindu-și toată pregătirea astfel încât să fie în formă maximă la Roland Garros, marele obiectiv al sezonului.

Italienii regretă că Paolini nu a profitat de șansele pe care Simona Halep i le-a oferit

În consecință, în unele momente Simo nu a fost la nivelul obișnuit azi. I-a oferit adversarei 12 mingi de break și a câștigat doar 38% pe al doilea serviciu. Presa din Italia regretă că Paolini nu a știut să profite de forma mai slabă a numărului doi mondial, care, în opinia lor, era o adversară de bătut. Paoloni avea așteptări mari, mai ales că în primul tur făcuse un meci mare: italianca a trecut de Anastasija Sevastova în două seturi, scor 6-2, 6-3.
Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 6 ORE
"Simona Halep a jucat prost, dar Paolini nu a profitat", e titlul dat de livetennis.it, care apoi analizează confruntarea de la Roma: "Halep a nu a părut azi în apele ei, dar Paolini a etapat un joc foarte slab în momentele decisive ale fiecărui set. Jasmine nu a dat niciodată senzația că poate face ceva în fața fostului număr unu mondial. Aceasta, deși a avut un joc destul de rutinat, a fost în siguranță în toate momentele".
Simona Halep și Jasmine Paolini s-au întâlnit azi pentru prima oară.
În turul următor, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Yastremska şi Anisimova.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 9 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 11 ORE