Federația Internațională de Tenis a anunțat în această seară că suspendă Federația Rusă de Tenis și Federația de Tenis din Belarus, anulând toate evenimentele din aceste țări. Rușii sunt campionii en-titre atât ai Cupei Davis, cât și ai Cupei BJK.
În acest moment, jucătorilor din Rusia și Belarus li se va permite în continuare să concureze la evenimente internaționale de tenis din circuit și la Grand Slam. Cu toate acestea, ei nu vor concura sub numele sau steagul Rusiei sau Belarusului pentru o perioadă nedeterminată.
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM O ORĂ

Comunicatul Federației Internaționale de Tenis

"Federația Internațională de Tenis (ITF) condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia și facilitarea acesteia de către Belarus. Pe lângă anularea tuturor evenimentelor ITF din acele țări, Consiliul ITF a anunțat astăzi suspendarea imediată a Federației Ruse de Tenis (RTF) și a Federației de Tenis Belarus (BTF) din calitatea lor de membre ITF și de la participarea la competiția internațională pe echipe ITF până la noi ordine.
Înștiințare: ITF rămâne în contact strâns cu Federația Ucraineană de Tenis și este solidară cu poporul ucrainean", se arată în comunicatul emis în această seară de ITF.

Ucraina cere ca tenismenii din Rusia și Belarus să nu poată juca în turneele de Grand Slam

După ce ITF a suspendat toate turneele din Rusia pentru o perioadă nedeterminată, Seva Kewlysch a cerut ca Medvedev să fie eliminat automat din turneele majore: "Medvedev nu ar trebui să joace la Roland Garros, Wimbledon și US Open", a spus el răspicat. "Medvedev poate să joace turneele din circuitul ATP, dar Grand Slam-urile sunt turnee ITF. Dacă nu le poți juca, nu vei fi niciodată numărul 1. Le-ar fi rușine să fie excluși dintr-o competiție acum", a mai spus președintele UTF.
După ce a suspendat turneele din Rusia pe termen nelimitat și a anulat toate evenimentele din Belarus pentru 2022, ITF a dat de înțeles că este doar începutul sancțiunilor față de cele două țări pe fondul conflictului cu Ucraina: "Aceasta este o situație care evoluează rapid; suntem în discuții active cu organizațiile din tenis pentru a decide și a ne alinia în jurul următorului nostru curs de acțiune", se arată în declarația lor din weekend.
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 16 ORE