În setul al doilea al meciului, la scorul de 2-3, Ivashka a avut nevoie urgentă la toaletă. Jucătorul din Belarus a apelat la un time-out medical, a vorbit cu doctorul, apoi a fugit la baie. Arbitrul de scaun a considerat că Ivashka a profitat de time-out-ul medical fără să aibă un motiv întemeiat și a hotărât să-l penalizeze cu un game.

Ivashka a rămas complet surprins de decizia arbitrului și a contestat-o intens. Oficialul partidei n-a putut fi convins să întoarcă decizia, lucru care a generat o adevărată criză de nervi din partea jucătorului din Belarus.

Tenis
Zverev, rege la Koln. Germanul a câștigat al doilea titlu consecutiv
ACUM 6 MINUTE

Acesta a început să țipe în fața arbitrului, spunând că "a fost o urgență și nu mai putea sta pe teren".

Ivashka, criză de nervi în fața arbitrului, la turneul de la Sankt Petersburg

  • Ivashka: "A fost o urgență! Nu mai puteam să aștept pe teren! Voiai să îmi fac nevoile aici?"
  • Arbitru: "Îți înțeleg problema, dar eu doar îți explic regulile. Ai fost penalizat pentru că ai fost plecat prea mult timp. Ai ratat apelul de 3 ori.
  • Ivashka: "Cred că glumești! Nu este posibil așa ceva! Cum se poate întâmpla asta? A fost o urgență! Nu mai puteam să stau pe teren! Nu este posibil, nu este posibil! (urlă în fața arbitrului)."
  • Arbitru: "Dacă vei continua să țipi așa, vei fi penalizat din nou. Îți înțeleg frustrarea, dar trebuie să respect regulamentul."

În cele din urmă, Ivashka s-a calmat, iar meciul s-a reluat. În ciuda stării sale de nervozitate, jucătorul din Belarus a reușit să se concentreze și să se impună împotriva lui Mannarino, în 2 seturi, scor 6-3, 7-6(6).

În turul secund de la Sankt Petersburg, Ilya Ivashka îl va întâlni pe Denis Shapovalov (12 ATP).

ATP Antwerp
Rezumate: Humbert vs De Minaur
ACUM 11 ORE
Tenis
Titlu la Ostrava pentru Sabalenka. Performanța prin care le concurează pe Halep, Kenin & Svitolina
ACUM 14 ORE