În setul al doilea al meciului, la scorul de 2-3, Ivashka a avut nevoie urgentă la toaletă. Jucătorul din Belarus a apelat la un time-out medical, a vorbit cu doctorul, apoi a fugit la baie. Arbitrul de scaun a considerat că Ivashka a profitat de time-out-ul medical fără să aibă un motiv întemeiat și a hotărât să-l penalizeze cu un game.
Ivashka a rămas complet surprins de decizia arbitrului și a contestat-o intens. Oficialul partidei n-a putut fi convins să întoarcă decizia, lucru care a generat o adevărată criză de nervi din partea jucătorului din Belarus.
Acesta a început să țipe în fața arbitrului, spunând că "a fost o urgență și nu mai putea sta pe teren".
Tenis
Camila Giorgi, penalizată cu două game-uri la turneul din Tenerife! Ce s-a întâmplat
ACUM 3 ORE

Ivashka, criză de nervi în fața arbitrului, la turneul de la Sankt Petersburg

  • Ivashka: "A fost o urgență! Nu mai puteam să aștept pe teren! Voiai să îmi fac nevoile aici?"
  • Arbitru: "Îți înțeleg problema, dar eu doar îți explic regulile. Ai fost penalizat pentru că ai fost plecat prea mult timp. Ai ratat apelul de 3 ori.
  • Ivashka: "Cred că glumești! Nu este posibil așa ceva! Cum se poate întâmpla asta? A fost o urgență! Nu mai puteam să stau pe teren! Nu este posibil, nu este posibil! (urlă în fața arbitrului)."
  • Arbitru: "Dacă vei continua să țipi așa, vei fi penalizat din nou. Îți înțeleg frustrarea, dar trebuie să respect regulamentul."
În cele din urmă, Ivashka s-a calmat, iar meciul s-a reluat. În ciuda stării sale de nervozitate, jucătorul din Belarus a reușit să se concentreze și să se impună împotriva lui Mannarino, în 2 seturi, scor 6-3, 7-6(6).
În turul secund de la Sankt Petersburg, Ilya Ivashka îl va întâlni pe Denis Shapovalov (12 ATP).
VTB Kremlin Cup
Simona Halep luptă pentru un loc în sferturi la Moscova în partida de astăzi cu Veronika Kudermetova
ACUM 5 ORE
Tenis
Meciul Begu - Vekic, de la Tenerife, întrerupt
ACUM 7 ORE