În setul al doilea al meciului, la scorul de 2-3, Ivashka a avut nevoie urgentă la toaletă. Jucătorul din Belarus a apelat la un time-out medical, a vorbit cu doctorul, apoi a fugit la baie. Arbitrul de scaun a considerat că Ivashka a profitat de time-out-ul medical fără să aibă un motiv întemeiat și a hotărât să-l penalizeze cu un game.
Ivashka a rămas complet surprins de decizia arbitrului și a contestat-o intens. Oficialul partidei n-a putut fi convins să întoarcă decizia, lucru care a generat o adevărată criză de nervi din partea jucătorului din Belarus.
Acesta a început să țipe în fața arbitrului, spunând că "a fost o urgență și nu mai putea sta pe teren".
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 15 ORE

Ivashka, criză de nervi în fața arbitrului, la turneul de la Sankt Petersburg

  • Ivashka: "A fost o urgență! Nu mai puteam să aștept pe teren! Voiai să îmi fac nevoile aici?"
  • Arbitru: "Îți înțeleg problema, dar eu doar îți explic regulile. Ai fost penalizat pentru că ai fost plecat prea mult timp. Ai ratat apelul de 3 ori.
  • Ivashka: "Cred că glumești! Nu este posibil așa ceva! Cum se poate întâmpla asta? A fost o urgență! Nu mai puteam să stau pe teren! Nu este posibil, nu este posibil! (urlă în fața arbitrului)."
  • Arbitru: "Dacă vei continua să țipi așa, vei fi penalizat din nou. Îți înțeleg frustrarea, dar trebuie să respect regulamentul."
În cele din urmă, Ivashka s-a calmat, iar meciul s-a reluat. În ciuda stării sale de nervozitate, jucătorul din Belarus a reușit să se concentreze și să se impună împotriva lui Mannarino, în 2 seturi, scor 6-3, 7-6(6).
În turul secund de la Sankt Petersburg, Ilya Ivashka îl va întâlni pe Denis Shapovalov (12 ATP).
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM 17 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 18 ORE