Finala de la penultimul turneu ATP al anului a oferit un adevărat spectacol. Jannik Sinner (44 ATP) și Vasek Pospisil (74 ATP) erau în căutarea primului titlu din carieră, astfel că au luptat până la ultima picătură de energie.
Iatalianul a început mai bine dar a ratat șansa de a trece în față după primul game, ratând 3 mingi de break. Sinner a făcut totuși break-ul în game-ul 3 și apoi și-a ținut serviciul adjudecându-și prima manșă cu 6-4. Acesta a început cu un game câștigat contra serviciului și setul secund, dar Pospisil a revenit și s-a impus până la urmă cu 6-3, împingând finala în decisiv.
Canadianul a avut 2 mingi de break în primul game al manșei decisive, dar le-a ratat pe ambele, după care cei 2 jucători nu au mai avut probleme pe lansare și s-a ajuns în tie-break. Chiar dacă experiența era de partea lui Pospisil, italianul a avut nervii mai tari pe final și s-a impus cu 7-3.
Australian Open
Australian Open 2022 | Numărul 1 mondial, Barty și surprinzătoarea Collins joacă finala
ACUM 3 ORE

Jannik Sinner, primul trofeu al carierei

Așadar, Sinner încheie o săptămână de vis la Sofia, una în care a pierdut doar 2 seturi (a mai pierdut set cu Alex De Minaur în sferturi), și își trece în palmares primul titlu ATP din carieră. Tânărul de numai 19 ani va încheia anul 2020 în Top 50 și va fi un jucător de urmărit în sezonul viitor, fiind unul dintre cei mai promițători tineri din circuit.
Prin acest succes, Sinner devine al 6-lea jucător care câștigă în premieră un turneu ATP în 2020. De asemenea, este cel mai tânăr câștigător de turneu din 2009 (19 ani, 2 luni și 29 de zile) încoace și cel mai tânăr italian care obține un titlu în "Era Open".
De partea cealaltă, canadianul de 30 de ani pierde a 3-a finală a carierei, după ce a cedat în ultimul act la Washington în 2014 și la Montpellier în acest an.
Ultima competiție din circuitul masculin a anului va fi Turneul Campionilor, care va avea loc la Londra în perioada 15-22 noiembrie, și care va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 13 ORE
Australian Open
Ashleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 13 ORE