Marea finală a turneului feminin mondial de fotbal U-20 găzduit de Franța se va disputa la Vannes, între Spania și Japonia, care au eliminat în semifinale țara gazdă, Franța respectiv, reprezentativa de tineret a Angliei. Meciul va fi transmis vineri, de la ora 20:15 în direct pe Eurosport 1.
Prima jumătate a zilei de luni, 20 august a fost una plină de suspans. După ce niponele au reușit să învingă naționala Germaniei în sferturi cu scorul de 3-1, în semifinale a venit rândul Angliei să guste înfrângerea. Tânăra Nadeshiko Ueki nu a lăsat echipa Angliei să respire, reușind să înscrie primul gol al partidei, încă din minutul 22, demonstrând încă odată de ce Silvia Neid (cel mai bun antrenor FIFA 2016, fotbal feminin) a ales naționala niponă ca favorită, pentru ridicarea trofeului anul acesta în Franța. Cu un al doilea gol marcat în prima jumătate de ora a partidei, Japonia își asigura biletele pentru finală.
Cel de-al doilea meci al zilei a fost rezervat unui duel european, între țara gazdă, Franța și reprezentativa Spaniei. În timp ce naționala cocoșului galic a reușit să controleze jocul pe o perioada destul de lungă de timp, reușind să obțină ocazii mai clare de gol decât ibericele, șutul Patriciei Guijarro (Spania) a reușit să loveasca letal în minutul 51. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 pentru Spania, franțuzoaicele nereușind să mai revină dupa golul primit.
Tenis
Simona Halep, lovitură marcă înregistrată la Australian Open! Alize Cornet, simplă spectatoare
ACUM 20 MINUTE
Istoria se repetă
Indiferent de cine va ridica trofeul vineri, Spania a scris deja istorie atingând prima finală la o Cupă Mondială U-20, iar dacă vor câștiga meciul va fi clar o fiesta. În timp ce “La Rojita” nu a câștigat niciodată o Cupă Mondială Feminină la nici un nivel, trei membri ai actualei echipe - Patricia Guijarro, Carmen Menayo și Aitana Bonmati - au o experiență valoroasa în ceea ce înseamna actul final al unei competiții internaționale. Ele au reușit săajungă în finala turneului mondial feminin U-17, în urmă cu patru ani din Costa Rica. Oponentele lor în acea zi nu au fost decât niponele, pe care urmează să le întâlnească la Vannes.
Vineri, Spania va intra cu puțin mai multă încredere în finala, după ce, în grupe a reușit să învingă reprezentativa Japoniei cu scorul de 1-0.
PROGRAM Cupa Mondială Feminină U-20
Vineri 24 August
Finala mică
Franța – Anglia (ora 17:00)
Finala
Spania – Japonia (ora 20:15 ÎN DIRECT pe Eurosport 1)
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului dintre Daniele Collins și Elise Mertens
ACUM 22 MINUTE
Tenis
Simona Halep, defensivă excelentă în meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open 2022
ACUM 30 MINUTE