Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna trecută a intrat în premieră în top 100, a cedat în prima sa finală WTA din carieră după două ore şi 24 de minute de joc. Momentul psihologic al partidei cu Riske s-a petrecut la 5-4 în setul decisiv, la 30-30, pe serviciul americancei, când Cristian a greşit o lovitură în care părea că se află în avantaj. Riske a egalat apoi (5-5) şi a făcut un break relativ uşor, după câteva erori ale româncei, iar apoi şi-a câştigat serviciul, setul (7-5) şi meciul.
Jaqueline Cristian a reuşit o performanţă remarcabilă la Linz, ajungând în finală din postura de "lucky loser", beneficiind şi de şansă, însă: mai întâi a reuşit să acceadă pe tabloul principal după retragerea Soranei Cîrstea (accidentată), apoi în optimi a profitat de abandonul suedezei Rebecca Peterson (accidentată) la scorul de 5-2, iar semifinala cu Simona Halep nu a mai disputat-o din cauza accidentării fostului lider mondial.
Tenis
Simona Halep, despre completarea echipei pentru 2022: "Cu el n-aș fi ajuns la accidentări grave!"
ACUM 4 ORE

Jaqueline Cristian vrea să pătrundă în Top 50 WTA în 2022

La revenirea în țară, Jaqueline Cristian, care o admiră enorm pe Simona Halep, a dezvăluit că obiectivul ei pentru 2022 este să pătrundă în Top 50 WTA: "Înseamnă foarte mult pentru mine, au fost niște meciuri foarte tari. Chiar dacă nu am câștigat trofeul, o iau ca pe un mare plus, e o lecție foarte bună pentru sezonul viitor. Următorul scop este Top 50, vreau doar să fiu sănătoasă, să îmi îmbunătățesc jocul și să ajung cât de bună pot", a declarat Jaqueline Cristian, potrivit Digi Sport.
Printre primele turnee la care va lua startul Jaqueline Cristian în următorul sezon este Australian Open, primul turneu major al anului (în direct pe Eurosport) unde, în premieră în carieră, va intra direct pe tabloul principal datorită locului mult mai bun ocupat în ierarhia WTA: "La Australian Open intru pentru prima dată pe tabloul principal. Am scăpat de calificări, e foarte mare bătălia acolo", a mai spus Jaqueline Cristian.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021! Cât a încasat Simona Halep în cel mai slab sezon din 2012
23/11/2021 LA 12:23
Tenis
Revenire de senzație în echipa Simonei Halep! Anunțul româncei înainte de noul sezon competițional
22/11/2021 LA 16:45