Ajunsă la 39 de ani, Jelena Dokic a dezvăluit într-o postare cutremurătoare pe Instagram că a fost foarte aproape să se sinucidă la sfârșitul lunii aprilie, la doar câteva zile după ziua ei de naștere. Fostă ocupantă a locului 4 WTA, Dokic a publicat o scrisoare deschisă în speranța că îi va ajuta și pe alții care trec prin ceea ce a trecut și ea.
Semifinalistă la Wimbledon în 2000, pe când avea doar 17 ani, Jelena Dokic a avut o viață tumultoasă și o carieră marcată de accidentări și suferințe. Australianca a fost bătută de tatăl și antrenorul Damir Dokic, iar de curând s-a despărțit de partenerul ei de lungă durată, Tin Bikic, alături de care a petrecut nu mai puțin de 19 ani. Jelena a transmis pe Instagram că acum este "cu siguranță pe drumul spre recuperare", că drumul spre recuperare a fost greu, dar "obținerea unui ajutor profesionist i-a salvat viața".
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Marele Pat Cash, atac fără precedent la Nick Kyrgios: "Circul aboslut s-a stabilit în tenis!"
ACUM 33 MINUTE

Jelena Dokic, dezvăluiri cutremurătoare pe Instagram: "Am vrut să mă arunc de la etajul 26!"

"Aproape că mi-am luat viața atunci când am decis că vreau să sar de la etajul 26. Nu voi uita niciodată acea zi. Totul este încețoșat. Totul este întunecat. Niciun ton, nicio imagine, nimic nu are sens... doar lacrimi, tristețe, depresie, anxietate și durere. Ultimele șase luni au fost grele", a scris Jelena pe Instagram.
Dokic a devenit una dintre cele mai populare prezențe TV din Australia de când a reapărut pe scena tenisului mondial în anii de după retragerea din tenis. Ea a debutat în adolescență și a surprins-o pe Martina Hingis, pe atunci numărul 1 mondial, la Wimbledon în 1999, dar viața și cariera ei au fost afectate de probleme cu tatăl și antrenorul ei Damir. Dokic s-a retras din activitate înainte de a publica o autobiografie, în care a vorbit în detaliu despre comportamentul tatălui ei. Ea a declarat în postarea sa de pe Instagram că are încă "atât de multe lucruri pentru care să fie recunoscătoare".

Jelena Dokic, scrisoare deschisă cu un mesaj crunt

"Știu, de asemenea, că încă mai am atât de multe lucruri pentru care să fiu recunoscătoare și apoi încep să mă urăsc pe mine însămi pentru că, simțindu-mă astfel, simt că nu sunt recunoscătoare, pentru că nu trebuie să fiu în viață din moment ce vreau să pun capăt la toate. Un astfel de cerc vicios e în capul meu. Rezultatul: aproape că m-am aruncat de la balconul meu de la etajul 26 pe 28 aprilie.
Nu voi uita niciodată acea zi, voiam doar ca durerea și suferința să înceteze. M-am tras de pe margine, nici măcar nu știu cum am reușit să o fac. Faptul că am primit ajutor profesionist mi-a salvat viața. Scriu acest lucru pentru că știu că nu sunt singura care se luptă. Să știți că nu sunteți singuri. Nu voi spune că acum mă descurc foarte bine, dar sunt cu siguranță pe drumul spre recuperare. Unele zile sunt mai bune decât altele și uneori fac un pas înainte și apoi un pas înapoi, dar mă lupt și cred că pot trece peste asta.
Este în regulă să simți ceea ce simt eu. Este în regulă să te simți trist, doar continuă să lupți și revino. Asta este ceea ce încerc să fac și asta mă face să continui. Să nu vă fie rușine de ceea ce simțiți. Este în regulă să te simți așa și poți să îți revii. Este posibil, trebuie doar să continui să crezi. Vă iubesc pe toți și sunt aici pentru a lupta și a supraviețui pentru a trăi și a vedea o altă zi. Mă voi întoarce mai puternică decât oricând", a fost mesajul Jelenei Dokic.
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Wimbledon, ziua 9, LIVE BLOG | Halep, Anisiomova, Nadal și Kyrgios, în acțiune la All England Club
ACUM 2 ORE