Marion Bartoli își propusese să revină în circuitul mondial de tenis la începutul anului 2018, însă lucrurile nu s-au legat în această direcție, iar franțuzoaica, triumfătoare la Wimbledon în 2013, a hotărât să intre în atrenorat. Bartoli, în vârstă de 35 de ani, a antrenat-o în premieră pe tânăra jucătoare din Franța, Lucie Wargnier.
Colaborarea lor nu a continuat pentru prea mult timp. La turneul de la Linz, desfășurat în perioada 7-13 octombrie, Marion Bartoli a apărut pe terenul de tenis la o sesiune de on-court coaching alături de Jelena Ostapenko. Parteneriatul lor a început bine, cu o victorie facilă a letonei în runda inaugurală. Ostapenko s-a impus în fața sportivei din Germania, Tamara Korpatsch, locul 130 WTA, scor 6-1, 6-3, după o oră și 13 minute de joc. În turul următor, Ostapenko o va întâlni la Linz pe Alize Cornet.

Marion Bartoli o antrenează la Linz pe Jelena Ostapenko

Tenis
Marion Bartoli: "Nu înțeleg de ce vorbim despre favoriți la US Open. Există un singur favorit!"
23/08/2021 LA 12:14
Bartoli nu și-a ascuns în ultimele luni dorința de a antrena, iar săptămâna aceasta are ocazia de a-și oferi sfaturile, mai ales fostei campioane de la Roland Garros, care nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. Letona în vârstă de 22 de ani a câștigat anul acesta 18 partide, având la activ de asemenea și 26 de înfrângeri. "Suntem prietene bune. De aceea am decis să lucrăm împreună săptămâna aceasta. A fost o jucătoare grozavă și chiar pot învăța multe de la ea. Azi, de pildă, am jucat foarte bine. La turneele de Grand Slam mergem mereu și bem câte o cafea, am și vizitat-o o dată în Dubai, așa că am întrebat-o dacă ar vrea să vină cu mine și să mă susțină săptămâna aceasta. Am încercat mulți antrenori bărbați, dar nu a funcționat niciodată. 90% dintre antrenori sunt bărbați. Trebuie să arăți că înțelegi ce ți se spune. Probabil că bărbații nu pot empatiza cu psihicul unei femei prea bine. Am văzut multe sesiuni on-court coaching în care antrenorii erau frustrați. Nu așa ar trebui să funcționeze", a spus Jelena Ostapenko la conferința de presă.
Marion Bartoli a vorbit și ea la conferința de presă de la Linz. Fosta jucătoare de tenis din Franța a recunoscut că este încântată de faptul că lucrează săptămâna aceasta cu Jelena Ostapenko: "Ea mă mai întreba uneori despre o jucătoare când comentam eu meciurile. Avem același stil de joc, este ușor pentru mine să înțeleg modul în care ea joacă. Eu trebuie să mă asigur că încrederea ei va reveni, să se simtă ca o jucătoare de Top 10 WTA. E nevoie să găsești persoana potrivită, nu voi schimba jocul ei, dar identific una sau două compoenente pe care le-aș schimba. Pot aduce un plus din perspectiva unei foste jucătoare".
Tenis
Wimbledon 2021 | Femeia din spatele succeselor răsunătoare ale Soranei Cîrstea
02/07/2021 LA 04:47
Roland Garros
Sofia Kenin a avansat în turul doi la Roland Garros, după un meci de 3 seturi cu Jelena Ostapenko
31/05/2021 LA 17:24