Jo-Wilfried Tsonga se va retrage din tenis după Roland Garros. Francezul de 36 de ani, care în acest moment ocupă poziția 220 în clasamentul ATP a făcut anunțul pe contul său de Instagram. Tsonga a decis să se retragă din activitate din cauza accidentărilor car el-au chinuit în ultimii ani.
"Cu multă emoție vă anunț astăzi că am luat decizia de a îmi încheia cariera la următorul Roland Garros. Atâtea momente incredibile, atâta bucurie împărtășită cu publicul care mi-a oferit foarte multe... sper să avem parte de o ultimă aventură alături de voi.
Vă voi spune mai multe la conferința de presă din acest weekend de la Monte-Carlo", a scris Tsonga pe contul său de Instagram.
Roland Garros
Ce impact va avea programul de la Roland Garros? "E frumos pentru public, dificil pentru jucători"
ACUM O ORĂ
Citește și:

Tsonga a cucerit 18 titluri ATP în cariera sa

Jo-Wilfried Tsonga a fost unul dintre cei mai apreciați jucători din circuit. El a debutat în anul 2004 în circuitul profesionist, câștigând în total 18 titluri. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul ATP a fost în 2012, când a ocupat locul 5.
Cea mai bună performanță a sa într-un turneu de Grand Slam a avut loc în anul 2008, atunci când ajungea în finala de la Australian Open, finală pierdută în fața lui Novak Djokovic. La Roland Garros și Wimbledon, Tsonga a ajuns de câte două ori în semifinale, în timp ce la US Open a ajuns numai până în sferturile de finală, în patru rânduri.
Pentru Franța, Tsonga a cucerit medalia de argint în proba de dublu de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 și s-a aflat în echipa de Cupa Davis care a cucerit Salatiera de Argint în 2017.
https://i.eurosport.com/2017/11/26/2218188.jpg
Într-o eră a tenisului dominată de jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga a înregistrat mai multe victorii împotriva acestora. Francezul s-a impus de 6 ori în fața lui Federer, de 4 ori în fața lui Nadal, de 6 ori în fața lui Djokovic și de 2 ori în fața lui Murray.
În ultimii ani, Tsonga s-a confruntat cu mai multe accidentări, care i-au îngreunat activitatea. Acesta a evoluat la Miami, turneu la care a revenit pentru prima oară în ultimii 6 ani, fiind eliminat încă din primul tur de australianul Jordan Thompson. În acest an, el a participat la 4 turnee ATP, fără să treacă de turul al doilea în turneele respective.
Turneul Masters de la Monte Carlos de desfășoară în perioada 10-17 aprilie, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 4 ORE