Gilles Simon, 35 de ani, fost număr 6 mondial, este unul dintre jucătorii care, în ultimii ani, a vorbit deschis despre mai multe subiecte sensibile din tenis, făcând dezvăluiri incomode. Recent, francezul acuza sistemul francez că pune prea mult accent pe aspectul estetic al jocului de tenis, în dauna eficienței.
Acum, "Gillou" a pus lupa asupra unei diferențe importante în ceea ce îi privește pe Roger Federer și Novak Djokovic. "Este în regulă să te lauzi cu Federer la toată lumea, pentru că este admirabil din atâtea puncte de vedere. Dar și Novak Djokovic este admirabil. Însă, în cazul lui, vrem să ne amintim mereu doar faptul că nu este Roger Federer", a declarat Simon, într-un interviu acordat pentru "Paris Match".

Gilles Simon, despre rivalitatea dintre Federer - Djokovic

Roland-Garros
Roberto Carballes Baena - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 2 ORE
Roger Federer și-a construit o aură cu totul aparte, care i-a adus notorietate dincolo de granițele tenisului. Cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares, Federer a rescris practic recordurile tenisului, degajând eleganță și naturalețe. Novak Djokovic este însă jucătorul care a câștigat mai mult în ultimii zece ani. Nu însă și la capitolul simpatie și capital de imagine.
Gilles Simon consideră că, probabil, tot ce i se poate reproșa lui Djokovic este faptul că jocul lui nu te face să visezi, așa cum o face jocul fluid al elvețianului. "Toată lumea și-ar dori ca Roger Federer să fie cel mai mare jucător al tuturor timpurilor. Pentru că în primul și în primul rând, oamenii iubesc un anumit stil de joc. Apoi, este proiecția asupra personalității. La Federer, totul se potrivește perfect. La Djokovic nu e așa. Jocul lui nu face pe nimeni să viseze", spune francezul.
Simon consideră și că Novak Djokovic este afectat de faptul că nu ajunge la inimile fanilor la fel ca Federer. "Suferă, ca în finala de la Wimbledon cu Federer, unde a avut tot publicul împotriva lui. Poate că ne-ar fi plăcut să își însușească personajul total, cam ca Murray. Să fie cel care bate pe toată lumea cu jocul său inestetic".

Roger Federer versus Novak Djokovic:

  • Titluri de Grand Slam: 20 - 17
  • Titluri Masters 1000: 28 - 36
  • Titluri Turneul Campionilor: 6 - 5
  • Palmares direct: 23 - 27
  • Victorii în carieră: 1.242 - 934
  • Titluri în carieră: 103 - 81
  • Săptămâni pe locul #1 ATP: 310 - 298
  • Sezoane terminate ca #1 ATP: 5 - 6
  • Premii în bani: 129.946.683 - 145.656.177 dolari
  • Vârstă: 39-33
Roland-Garros
Alizé Cornet - Jelena Ostapenko - Roland-Garros
ACUM 2 ORE
Tenis
Simona Halep a explicat eșecul de la Roland Garros! Experții Eurosport i-au apreciat atitudinea
ACUM 2 ORE