Deși vârsta i-ar fi permis să mai joace cel puțin 2-3 ani la un nivel înalt, Johanna Konta a decis că este momentul să își încheie activitatea de profesionistă în tenis. De vină pentru retragerea prematură este o accidentare la genunchi, care a sâcâit-o în permanență în ultimii doi ani și care nu i-a permis să revină la nivelul de dinainte de problemele medicale.
Britanica ajunsese pe locul 113 WTA și a decis că ar fi cea mai bună soluție să renunțe la sportul care a făcut-o celebră.
"Recunoscătoare. Acesta este cuvântul pe care l-am folosit cel mai mult de-a lungul carierei și este cuvântul care explică cel mai bine ceea ce simt acum, la final de carieră. Pentru că, da, cariera mea în tenis a ajuns la final și sunt extrem de recunoscătoare pentru tot ce am reușit", a scris Konta într-un mesaj pe contul său de Twitter.
Australian Open
Zverev - Millman - Australian Open
ACUM 9 MINUTE

Johanna Konta, numărul 1 în Marea Britanie ani la rândul

Konta a fost în ultimii 5-6 ani - până în această toamnă, când a fost întrecută de Emma Răducanu - aproape în permanență cel mai bine clasată sportivă din Marea Britanie.
De-a lungul carierei, Konta a câștigat 4 turnee, ajungând până pe locul 4 în clasamentul WTA (iulie 2017). De altfel, acel an a fost de departe cel mai bun al carierie pentru sportiva născută în Sydney, care a ales să reprezinte Marea Britanie începând din 2008. Konta a câștigat în 2017 turneul de la Miami - cel mai important din carieră - și a ajuns până în semifinale la Wimbledon.
De-a lungul carierei, Johanna a ajuns până în semifinalele turneelor de Grand Slam în 3 rânduri, bifând această performanță la Australian Open 2016, Roland Garros 2019 și Wimbledon 2017. La US Open, cel mai departe a ajuns până în faza sferturilor de finală.
De-a lungul timpului, Konta a fost antrenată de antrenori importanți, precum Wim Fissette, Michael Joyce și Thomas Hogstedt.
10 milioane de dolari a câștigat Konta în carieră, din tenis.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Monfils - Bublik - Australian Open
ACUM 20 MINUTE
Australian Open
Emma Răducanu a dezvăluit cine a inspirat-o pentru a o învinge pe Sloane Stephens
ACUM O ORĂ