Konta nu i-a făcut nicio concesie pe teren celei mai bune prietene din echipa de Fed Cup a Marii Britanii, nimeni alta decât a doua rachetă a țării sale.
Aflată pe locul 54 WTA, Watson a fost la un pas să își piardă serviciul încă din game-ul al treilea al setului inaugural, apoi în celebrul game șapte - cel mai predispus pentru un astfel de rezultat. La 3-3, pe lansarea lui Watson au fost șapte egalități în game, însă Johanna a valorificat primul break-point abia două game-uri mai târziu, la 4-4. Watson a fost mult mai pragmatică, reușind re-break-ul la prima oportunitate creată pe lansarea adversarei. De la 5-5, chiar dacă ambele jucătoare au avut șanse de a se impune la retur în game-urile următoare, setul inaugural s-a decis la tie-break, Konta salvând patru mingi de set și revenind de la 3-6 pentru a se impune, după 75 de minute, cu 9-7.
Efortul depus și dezamăgirea pierderii manșei inaugurale au turnat plumb în picioarele lui Watson, Konta reușind să se distanțeze lejer în actul secund. Jucătoarea cu trei semifinale disputate în turneele de Mare Șlem a fost la o minge distanță de 6-0, însă Watson s-a agățat cu toate forțele de partidă, smulgând game-ul de onoare înainte ca Johanna Konta să pună capăt meciului cu un hold la zero.
Tenis
Cea mai mare surpriză din tenis? Un puști cu o cotă de 101 l-a pulverizat pe Diego Schwartzman
ACUM 2 ORE
Surprinzător, Konta și Watson au încheiat partida având număr egal de greșeli neforțate (câte 19), dar și număr similar de lovituri câștigătoare (27 la 26 pentru Johanna).

Avantaj pentru Johanna Konta în meciurile directe cu Sorana Cîrstea

Johanna Konta a câștigat singurul meci direct de până acum cu Sorana Cîrstea, învingătoare marți în fața Christinei McHale. Britanica a obținut o victorie clară, 6-2, 6-2, în fața româncei, pe iarba de la Eastbourne, în 2017.
Anul trecut, Johanna Konta a avansat până în sferturile de finală la US Open. În acest an, la reluarea circuitului, ea a trecut printr-un episod neplăcut, acuzând probleme cardiace la Top Seed Open (Lexington).
US Open
Interviu cu "mamaia" Emmei Răducanu, în presa din Anglia! "După Wimbledon i-am spus să renunțe!"
ACUM 5 ORE
Tenis
Cupa Davis | România-Portugalia, în Grupa Mondială 1! Marius Copil câștigă în fața lui Gastao Elias
ACUM 9 ORE