Konta nu i-a făcut nicio concesie pe teren celei mai bune prietene din echipa de Fed Cup a Marii Britanii, nimeni alta decât a doua rachetă a țării sale.
Aflată pe locul 54 WTA, Watson a fost la un pas să își piardă serviciul încă din game-ul al treilea al setului inaugural, apoi în celebrul game șapte - cel mai predispus pentru un astfel de rezultat. La 3-3, pe lansarea lui Watson au fost șapte egalități în game, însă Johanna a valorificat primul break-point abia două game-uri mai târziu, la 4-4. Watson a fost mult mai pragmatică, reușind re-break-ul la prima oportunitate creată pe lansarea adversarei. De la 5-5, chiar dacă ambele jucătoare au avut șanse de a se impune la retur în game-urile următoare, setul inaugural s-a decis la tie-break, Konta salvând patru mingi de set și revenind de la 3-6 pentru a se impune, după 75 de minute, cu 9-7.
Efortul depus și dezamăgirea pierderii manșei inaugurale au turnat plumb în picioarele lui Watson, Konta reușind să se distanțeze lejer în actul secund. Jucătoarea cu trei semifinale disputate în turneele de Mare Șlem a fost la o minge distanță de 6-0, însă Watson s-a agățat cu toate forțele de partidă, smulgând game-ul de onoare înainte ca Johanna Konta să pună capăt meciului cu un hold la zero.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Astăzi au loc primele meciuri din turul 3! 4 românce vor juca la dublu
ACUM 38 MINUTE
Surprinzător, Konta și Watson au încheiat partida având număr egal de greșeli neforțate (câte 19), dar și număr similar de lovituri câștigătoare (27 la 26 pentru Johanna).

Avantaj pentru Johanna Konta în meciurile directe cu Sorana Cîrstea

Johanna Konta a câștigat singurul meci direct de până acum cu Sorana Cîrstea, învingătoare marți în fața Christinei McHale. Britanica a obținut o victorie clară, 6-2, 6-2, în fața româncei, pe iarba de la Eastbourne, în 2017.
Anul trecut, Johanna Konta a avansat până în sferturile de finală la US Open. În acest an, la reluarea circuitului, ea a trecut printr-un episod neplăcut, acuzând probleme cardiace la Top Seed Open (Lexington).
Tenis
Novak Djokovic, interzis aproape peste tot! Unde mai poate juca sârbul fără vaccin anti covid
ACUM 4 ORE
Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 6 ORE