Nadal, acum numărul 4 mondial, a câştigat pentru a 14-a oară în cariera sa turneul de la Roland Garros, în finala căruia l-a învins duminică în trei seturi, 6-3, 6-3, 6-0, pe norvegianul Casper Ruud. La 36 de ani, împliniţi pe 3 iunie, spaniolul şi-a trecut în palmares al 22-lea trofeu de Grand Slam din cariera sa (record absolut), distanţându-se astfel de marii săi rivali, sârbul Novak Djokovic şi elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de titluri majore.
Deși a spus pe durata Roland Garros că nu va participa la Wimbledon, se pare că spanilul s-a răzgândit și va face până la urmă deplasarea la All England Club, acolo unde a cucerit deja 2 titluri, în 2008 și 2010. John McEnroe s-a declarat încântat de decizia ibericului de a merge la Wimbledon și chiar l-a desemnat principalul favorit la câștigarea marelui trofeu pe iarba londoneză.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Rafael Nadal nu a excelat cu Ricardas Berankis, dar a încheiat într-un mare stil, cu trei ași!
ACUM O ORĂ

John McEnroe merge pe mâna lui Rafael Nadal la Wimbledon

La fel ca marea majoritate a experților în tenis, McEnroe a fost surprins de rezultatul primelor două turnee de Grand Slam: "Cei mai mulți dintre noi credeau că Novak Djokovic va fi cel care va înclina balanța în favoarea sa în ceea ce privește numărul de Grand Slam-uri, dar a avut loc această schimbare teribilă de planuri din Australia, unde sârbul a fost interzis. Cred că nici Novak nu se aștepta la asta, ca Rafa să câștige Australian Open.
Forma lui Djokovic și a lui Nadal era complet diferită înainte de Paris. Novak a luat avânt, a ridicat nivelul din ce în ce mai mult, iar între timp, spaniolul a apărut cu probleme la picior, așa că Djokovic a crezut că îl va ajunge din urmă. Dar Nadal a urcat și a câștigat încă un Roland Garros. Novak a făcut un pas mare înapoi", a spus McEnroe.
Americanul a vorbit și despre ce crede că se va întâmpla la ediția din acest an de la Wimbledon: "Nadal a vorbit despre faptul că nu va juca la Wimbledon, dar cred că s-a răzgândit. De ce nu ar juca la Wimbledon dacă a câștigat Australian Open și Roland Garros? Ar putea câștiga un alt Grand Slam, vom vedea ce va face, dar eu cred că e favorit la Wimbledon anul acesta", a mai spus McEnroe.
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic, provocat la Wimbledon de un jurnalist: "Te-a motivat să-l bați pentru că e australian?"
ACUM 8 ORE