John McEnroe crede că tinerii jucători de tenis ar trebui să aibă o viață normală și să meargă la școală, în loc să studieze de acasă. Fostul mare jucător american consideră că acest lucru îi va ajuta în dezvoltarea personalității și îi va pregăti mai bine pentru viața de adult.
De 7 ori câștigător de Grand Slam, McEnroe a oferit un interviu pentru Tennis365 în care a venit cu câteva sfaturi pentru părinții care își duc copiii la tenis, fiind de părere că unii dintre ei ajung să ia decizii nepotrivite, care îi afectează pe cei mici:
"Încerc să le spun părinților de la academia mea de tenis că trebuie să își ducă copiii la școală. Mulți dintre ei învață acasă, iar eu nu sunt de acord cu asta. Sunt izolați. Se pune o presiune mare pe ei, iar asta nu este o idee bună pentru un copil.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara din turul 2 la Toronto! Românca a învins-o o dată în acest an
ACUM 3 ORE
Eu cred că trebuie să creștem acești copii și să îi ajutăm să navigheze prin momentele dificile cu care se vor confrunta, atunci când vor fi pe cont propriu, să accepte acest lucru. Simt că aceasta este o parte a sportului la care părinții trebuie să aibă mai multă grijă cu copiii lor și să încerce să îi ajute mai mult.
Știți, fiți părinți pentru copiii voștri. De prea multe ori, acești părinți trăiesc indirect prin copiii lor și sfârșesc să facă lucruri care nu sunt bune pentru copii", a spus John McEnroe.
Citește și:

John McEnroe: "Uneori, când au succes, nu sunt suficienți de maturi"

John McEnroe a vorbit și despre succesul prematur pe care îl au unii jucători de tenis. Au existat multe cazuri când vârsta și-a spus cuvântul după anumite performanțe uriașe realizate de jucători tineri, iar McEnroe a dat exemplul câștigătoarei a patru titluri de Grand Slam, Naomi Osaka.
Osaka a vorbit despre problemele cu care s-a confruntat în ultimii ani, iar McEnroe a declarat că îi pare rău să vadă pe cineva cu talentul lui Osaka să aibă perioade atât de dificile:
"Chiar și când au succes, uneori nu sunt destul de maturi pentru a se confrunta cu lucrurile care vin spre ei. Naomi Osaka îmi vine în minte, a avut succes de la o vârstă fragedă. Nu a avut șansa să crească precum un om normal. Așa pare. Nu o cunosc, așa că e doar o presupunere.
Este evident că e o persoană introvertită, a vorbit mult despre asta, o persoană timidă. E copleșitor în multe moduri și urăști să vezi pe cineva atât de bun care să aibă o perioadă atât de grea. Ceva îmi spune că trebuie să ne uităm la aceste lucruri cu mai multă atenție. Și sper, dacă noi, foștii jucători, putem să ajutăm, cred că e important să oferim sfaturi pentru ca ei să se poată trece peste aceste lucruri", a mai spus McEnroe.
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
ACUM 5 ORE
Tenis
Nouă momente magice care au marcat cariera Serenei Williams în tenis. Lista realizată de Vogue
ACUM 7 ORE