Articol scris de Răzvan Rădulescu
Rafael Nadal a câștigat anul acesta atât Australian Open, cât și Roland Garros. Marele tenismen spaniol are în palmares 22 de trofee de Grand Slam, cele mai multe din istorie (ATP). Învingător la Wimbledon, Novak Djokovic are doar cu un trofeu mai puțin, însă sârbul nu este sigur dacă poate concura la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului și astfel poate rata șansa de a-l egala pe "matador".
Într-un interviu pentru Tennis365, John McEnroe a vorbit despre aspectele care stau în spatele succesului lui Rafa, dar și despre diferențele dintre Nadal și Djokovic.
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
ACUM 21 ORE
Citește și:

"Nu am văzut niciodată pe cineva ca Rafael Nadal" - John McEnroe

În interviul acordat, citat de Marca, John McEnroe a avut doar cuvinte de laudă pentru Rafael Nadal.
"Este un model de urmat pentru alți jucători de tenis datorită spiritului de luptă și a efortului pe care îl depune, pentru că nu este ușor la 36 de ani să câștigi Australian Open și Roland Garros, și să ajungi în semifinale la Wimbledon", a declarat fostul tenismen.
Rafael Nadal s-a retras înaintea semifinalei de la Wimbledon 2022, împotriva lui Nick Krygios, din cauza unei accidentări în zona abdominală. Efortul ibericului de a ajunge până în fazele avansate ale competiției din Londra, deși a jucat accidentat, a fost lăudat de american.
"Nu am văzut niciodată pe cineva ca el. Am crezut că Jimmy Connors (n.r. fostul jucător american) a încercat foarte mult până l-am văzut pe Rafael Nadal", a mărturisit McEnroe.

Diferențele dintre Nadal și Djokovic

Într-un interviu pentru BBC, la Wimbledon, John McEnroe a vorbit despre diferențele dintre Nadal și Djokovic. Americanul a subliniat că cei doi tenismeni sunt diferiți și că acest lucru i-a făcut să câștige împreună 43 de trofee de Grand Slam.
"Sunt abordări total diferite. Djokovic vorbește deschis despre dorința de a avea cele mai multe turnee de Grand Slam. Nadal se comportă ca și cum nimic nu contează", au fost cuvintele lui McEnroe. "Se pare că a funcționat (n.r. abordarea) destul de bine pentru amândoi dacă te uiți la istoria și la câte turnee de Grand Slam au câștigat", a încheiat McEnroe.
Rafael Nadal va evolua la US Open în perioada 29 august – 11 septembrie, ultimul turneu de Grand Slam al anului. De cealaltă parte, Djokovic încă nu este sigur de prezența la Flushing Meadows din cauza restricțiilor de călătorie care se află în vigoare peste ocean. Jucătorul sârb a mărturisit public faptul că nu este vaccinat și că nu are de gând să o facă. Astfel, fostul lider ATP poate rata șansa de a-l egala pe Nadal la numărul de trofee de Grand Slam.
Tenis
OFICIAL | Novak Djokovic, OUT și de la Cincinnati, după Montreal! Situație imposibilă pentru sârb
IERI LA 16:31
Tenis
SUA: "Nevaccinații, tratați ca vaccinații!" Ce se întâmplă cu Novak Djokovic înainte de US Open
IERI LA 15:06