Cea mai bună tenismenă a României a luat decizia de a nu mai juca în afara Europei în acest sezon competițional, dat peste cap de pandemia de coronavirus încă din luna martie. Campioana din 2019 de la Wimbledon a reluat pregătirile și a dezvăluit că în 2020, cel mai probabil va juca doar în Europa, eliminând de pe listă Statele Unite ale Americii și China, acolo unde pandemia a luat naștere.
Astfel, ocupanta locului 2 în clasamentul WTA nu va fi prezentă la ediția din acest an a US Open-ului, în cazul în care Grand Slam-ul american se va disputa. Pe lângă US Open, Simona Halep va spune pas și turneelor de la Washington, Cincinnati, precum și celor programate în Asia. Prin urmare, sportiva noastră va participa în cadrul diferitelor competiții doar până la începutul lunii octombrie.

John McEnroe n-o crede pe Simona Halep

Tenis
ESPN a făcut deja predicțiile pentru 2023! Surpriză mare: La ce turneu major se impune Simona Halep
ACUM 17 ORE
Fostul mare tenismen american John McEnroe este de părere că toți tenismenii de top vor fi prezenți la cele două Grand Slam-uri programate în acest an. John McEnroe spune că US Open și Roland Garros sunt prea importante pentru ca tenismenii să-și permită să nu participle de teama coronavirusului.
"Cred ca toți jucătorii importanți vor fi prezenți la US Open și Roland Garros. Sunt turnee foarte importante. Aș fi surprins dacă jucătorii de top din Europa nu vor face deplasarea în SUA", spus John McEnroe, potrivit TennisNet, făcând, în mod evident, referire la anunțul potrivit căruia Simona Halep nu va merge în SUA din cauza pandemiei de coronavirus.

Simona Halep vrea să înceapă cu turneul de la Palermo

Simona Halep a vorbit despre momentul în care va reveni în circuitul WTA, după o pauză îndelungată cauzată de pandemie. Jucătoarea noastră, aflată pe locul 2 mondial, speră să revină la turneul de la Palermo, programat pe 3 august: "S-a schimbat viața mea. Totul este diferit acum. Faptul că nu am mai călătorit a reprezentat și un avantaj, pentru că m-am putut odihni mai mult, mi-am dorit acest lucru. E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători din nou liniștiți, pentru că este puțin îngrijorător. Nu am luat o decizie definitivă în privința revenirii în circuit, dar sper să încep cu Palermo", a spus Simona Halep, citată de DigiSport.
Primul turneu oficial din circuitul WTA, desfășurat în Europa, va fi cel din Palermo, iar organizatorii italieni își doresc s-o vadă pe tablou și pe Simona Halep, numărul 2 mondial. În afară de jucătoarea noastră, directorul turneului speră să poată aduce în Italia și alte jucătoare din TOP 10, precum Elina Svitolina (5) și Kiki Bertens (7). Per total, la competiția care se va desfășura pe zgură ar putea participa 48 de jucătoare, în loc de 32, așa cum era stabilit inițial.
"Sicilia a avut un număr redus de cazuri de Covid-19. Există șanse să avem fani în tribune, dar și pentru cei de la televizor va fi emoționant. Ne gândim la un total de 500, împărțiți în două tribune", a spus Oliviero Palma, directorul turneului din Palermo, pentru ubitennis.com. Per total, turneul din Sicilia va oferi premii în valoare de 2225.000 dolari. Potrivit Marca, nu vor fi oferite puncte WTA, având în vedere că va fi prima competiție oficială din circuitul feminin după o lungă pauză generată de pandemie.
Tenis
Simona Halep nu va termina anul 2022 în top 10 WTA! Câte puncte va pierde până la finalul sezonului
19/09/2022 LA 08:50
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09