Novak Djokovic a cucerit ambele turnee de Grand Slam de anul acesta, Australian Open în luna februarie și Roland Garros în luna iunie. Pentru a bifa "The Golden Slam", sârbul trebuie să cucerească Wimbledon-ul și US Open, însă Nole are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Doar Steffi Graf a reușit să câștige toate cele cinci competiții în același an, în 1988.
Însuși Djokovic a recunoscut că se gândește la acest obiectiv chiar înainte de Wimbledon, acolo unde este campionul en-titre. De altfel, Nole este marele favorit la câștigarea celui de-al șaselea lui titlu la All England Club. Dacă se impune pe 11 iulie în finala masculină, Djokovic și-ar egala marii rivali în privința titlurilor majore, pe Nadal și Federer, care au câte 20 fiecare.

John McEnroe e convins de calitățile lui Novak Djokovic

Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 15 ORE
Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, John McEnroe spune că liderul mondial din ATP a câștigat deja cel mai dificil turneu pentru el, Roland Garros, iar atâtat timp cât rămâne sănătos, departe de accidentări, ținta Golden Slam-ului este posibilă: "Cel mai mare obstacol al lui este corpul lui, dacă va rezista efortului, presiunii. A ajuns deja la jumătate și arată fenomenal. Roland Garros e cel mai dificil turneu pentru el și l-a câștigat deja.
Novak Djokovic e cel mai bun jucător din câți au existat pe hard. Dacă e capabil să-și mențină sănătatea la același nivel, cred că e posibil să câștige Slam-ul. Am văzut că merge și la Tokyo, e o veste excepțională pentru Serbia. Mă întrebam dacă va alege să meargă și acolo. În momentul de față, faptul că o spune îți arată cât de mult crede că poate reuși. În mod normal nu ai spune ce îți propui, dar el e încrezător și arată foarte bine pe teren. E, din punctul meu de vedere, cel mai bun", a spus John McEnroe.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 20 ORE
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02