Novak Djokovic a cucerit ambele turnee de Grand Slam de anul acesta, Australian Open în luna februarie și Roland Garros în luna iunie. Pentru a bifa "The Golden Slam", sârbul trebuie să cucerească Wimbledon-ul și US Open, însă Nole are planuri mari și pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Doar Steffi Graf a reușit să câștige toate cele cinci competiții în același an, în 1988.
Însuși Djokovic a recunoscut că se gândește la acest obiectiv chiar înainte de Wimbledon, acolo unde este campionul en-titre. De altfel, Nole este marele favorit la câștigarea celui de-al șaselea lui titlu la All England Club. Dacă se impune pe 11 iulie în finala masculină, Djokovic și-ar egala marii rivali în privința titlurilor majore, pe Nadal și Federer, care au câte 20 fiecare.

John McEnroe e convins de calitățile lui Novak Djokovic

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, John McEnroe spune că liderul mondial din ATP a câștigat deja cel mai dificil turneu pentru el, Roland Garros, iar atâtat timp cât rămâne sănătos, departe de accidentări, ținta Golden Slam-ului este posibilă: "Cel mai mare obstacol al lui este corpul lui, dacă va rezista efortului, presiunii. A ajuns deja la jumătate și arată fenomenal. Roland Garros e cel mai dificil turneu pentru el și l-a câștigat deja.
Novak Djokovic e cel mai bun jucător din câți au existat pe hard. Dacă e capabil să-și mențină sănătatea la același nivel, cred că e posibil să câștige Slam-ul. Am văzut că merge și la Tokyo, e o veste excepțională pentru Serbia. Mă întrebam dacă va alege să meargă și acolo. În momentul de față, faptul că o spune îți arată cât de mult crede că poate reuși. În mod normal nu ai spune ce îți propui, dar el e încrezător și arată foarte bine pe teren. E, din punctul meu de vedere, cel mai bun", a spus John McEnroe.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58