Fostul număr 3 mondial și campion la US Open, Juan Martin del Potro, și-a exprimat clar intenția de a-și reprezenta țara din nou la Jocurile Olimpice, menționând că amânarea competiției de la Tokyo pentru anul viitor a fost un factor care l-a motivat suplimentar pentru a reveni.
Del Potro nu a mai jucat un meci oficial din iunie 2019 (Queens), atunci când a suferit o nouă accidentare gravă, care a dus la o altă operație la genunchi. În acest moment, argentinianul continuă recuperarea și speră că va reveni cât mai curând pe teren, principalul său obictiv fiind participarea la Olimpiada de la Tokyo.
"Pentru a fi sincer, este nevoie de multă răbdare pentru a reveni. A devenit foarte provocator pentru mine, dar nu sunt pregătit să renunț. Refuz să-mi termin cariera în afara terenului și mi-ar plăcea să concurez la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara viitoare.", a declarat Del Potro, citat de tennishead.com.
US Open
Del Potro a dat verdictul! Cine va juca finala masculină la US Open 2021: "Sunt destul de sigur!"
08/09/2021 LA 10:30

Del Potro visează să joace din nou la Jocurile Olimpice

Dacă Olimpiada ar fi avut loc conform planului, în vara acestui an, "Delpo" nu ar fi avut nicio șansă de a participa. Odată cu amânarea din cauza pandemiei, șansele argentinianului de a lupta din nou pentru o medalie au crescut și acesta a recunoscut că această amânare l-a motivat și mai mult pentru a se întoarce pe teren.
"Pasiunea pentru joc este încă aici, menținându-mă motivat, în ciuda tuturor necazurilor. Am schimbat felul în care lovesc mingea după mai multe accidentări la încheietura mâinii, dar nu pot schimba modul în care mă mișc pentru a-mi ajuta genunchii. Cu toate acestea, Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost mutate în 2021 din cauza pandemiei și acest lucru mi-a dat o forță suplimentară pentru a lucra la revenirea mea.", a adăugat Del Potro.
Argentinianul a participat cu succes la Jocurile Olimpice din 2012 și cele din 2016, câștigând de fiecare dată medalii pentru Argentina. La Londra, "Delpo" s-a oprit în semifinale, dar a cucerit medalia de bronz, iar la Rio a ajuns în ultimul act, dar s-a mulțumit cu argintul, după o finală epică contra lui Andy Murray.
În finalul recentului interviu, Del Potro i-a adus un omagiu lui Diego Maradona, care a murit acum câteva zile în urma unui stop cardiorespirator și care în timpul vieții și-a arătat tot timpul susținerea pentru tenismenii din Argentina, imaginile cu el în tribune la meciurile de Cupa Davis fiind celebre: "Maradona a fost acolo cu noi la Zagreb în 2016 ( când Argentina a câștigat Cupa Davis în fața Croației), oferindu-ne energie pozitivă și ajutându-ne să câștigăm titlul. L-am vizitat în camera lui în fiecare seară timp de zece minute; m-a bucurat foarte mult că puteam vorbi cu el și mi-a dat multă putere."
Roland-Garros
Alcaraz, noua minune din tenis. E al 5-lea cel mai tânăr din ultimii 20 de ani care intră în TOP 100
24/05/2021 LA 15:22
Tenis
ATP Monte Carlo | Fognini, omul care l-a învins de 3 ori pe Nadal pe zgură, despre meciurile cu Rafa
14/04/2021 LA 11:23