Cunoscută în circuit ca "Rominator" sau "Terminator", pentru că după fiecare accidentare suferită nu claca şi le spunea tuturor "O să mă întorc mai puternică", Romina a înţeles că nu are sens să îşi mai forţeze organismul dincolo de limite.
În octombrie anul trecut, a suferit o intervenţie chirurgicală la mână. A 16-a (!) operaţie suferită a fost şi ultima, Romina decizând, în această perioadă, că ar fi un efort prea mare să mai încerce să îşi revină.
"Un model de curaj şi de dedicare pentru mulţi jucători tineri", o numesc jurnaliştii de la Tennis Actu, care spun că ce a reuşit ea e "un adevărtat miracol".
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 5 ORE
Cariera sa a fost una teribilă: an an întreg de absenţă, între 2007 şi 2008 a fost doar preambulul. Au urmat două luni în care nu a putut concura în 2009, 3 luni în 2012, 6 luni în 2013, 3 luni în 2015, 6 luni în 2016, 90 luni în 2017 şi 9 luni în 2018. Acesta este calvarul îndurat de Romina Oprandi de la începutul carierei sale profesioniste, în 2005. Ea a suferit nu mai puțin de 8 operații ale umărului drept, cel puțin o operație pentru fiecare încheietură a mâinii și o operație a genunchiului.
Chiar şi în aceste condiţii, talentul şi munca enormă au adus-o în 2013 până pe locul 32 în lume. La nivel WTA a jucat o singură finală, dar în ITF a avut rezultate fantastice: Romina a câştigat 26 de titluri la simplu şi 11 la dublu.
Născută în Elveţia, Oprandi a reprezentat Italia până în 2012, când a ales să apere steagul ţării în care s-a născut. De-a lungul carierei, Romina a câştigat nu mai puţin de 1,5 milioane de euro din tenis.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 6 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 7 ORE