În vârstă de doar 16 ani, Petra Marcinko s-a făcut cunoscută în urmă cu câteva luni când a uimit pe toată lumea cu nivelul ei de joc și maturitate la Australian Open 2022, la junioare. La acest nivel e cu atât mai greu să te menții, dar Marcinko nu pare să aibă probleme. Ea a intrat în circuitul ITF cu mare succes, iar până acum nu a reușit nimeni s-o învingă. Adolescenta a câștigat primul ei titlu profesionist la ITF 25K Antalya 2022, învingând-o pe Carole Monnet în finală, iar croații sunt fără doar și poate entuziasmați de viitorul pe care sportiva l-ar putea avea în elita tenisului mondial feminin. Ea a obținut în 2022 17 victorii fără a ceda în niciun meci.
În acest moment, foarte puțini jucători de tenis se pot lăuda că sunt încă neînvinși, pe data de 6 aprilie. Petra Marcinko este în prezent singura jucătoare din circuit care nu știe să piardă. După două titluri cucerite în Turcia, croata a zburat în Portugalia pentru a-și extinde seria impresionantă de victorii. Ieri, pe 5 aprilie, Marcinko, a învins-o pe Lin Zhu (106 WTA, fostă ocupantă a locului 69 WTA), cu scorul de 6-3, 6-3, pentru a ajunge în runda a doua de la ITF Oeiras W80k.
Wimbledon
Karolina Pliskova - Katie Boulter - Wimbledon Rezumat
ACUM 22 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

Petra Marcinko, jucătoarea de tenis care nu știe să piardă

Aflată pe locul 1 în clasamentul junioarelor și pe locul 414 în clasamentul WTA, Petra Marcinko a făcut în Turcia "victime" mult mai bine cotate decât ea. Una dintre acestea este italianca Elisabetta Cocciaretto, care după ce a suferit o înfrângere răsunătoare în sferturile de finală (6-2, 6-1) în fața Petrei la Antalya 3 W25, în finala turneului Antalya 4 W25 s-a aflat pe punctul de a încheia șirul de victorii a adversarei de 16 ani, întrucât conducea cu 4-2 în setul al treilea și avea și minge de dublu break. Dar Petra nu s-a pierdut și a scăpat de frustrare printr-o ieșire nervoasă aruncându-și racheta de pământ. Croata a reușit să preia frâiele meciului și s-a impus cu scorul de 1-6, 6-4, 6-4.
Luna trecută, Petra Marcinko a câștigat două turnee ITF în Antalya, Turcia. La sfârșitul lunii martie, ea a urcat 359 de locuri în clasamentul WTA ajungând pe poziția a 569 în ierarhia WTA (în prezent pe 414). Tânăra de 16 ani din Zagreb a devenit astfel a treia cea mai tânără jucătoare de tenis dintre cei mai buni 600 din lume. La începutul anului, ea a devenit a patra câștigătoare croată a Australian Open în competiția de juniori. "Mă simt grozav și sunt plină de încredere. Sunt la fel de entuziasmată de tot ceea ce mă așteaptă în viitor. Vreau să gust jocul la nivel WTA și în turnee ITF și mai puternice", a spus ea după câștigarea Australian Open.

Se naște o mare stea! Petra Marcinko, victorioasă la Australian Open 2022, după finala cu Costoulas

Wimbledon
Stefanos Tsitsipas - Jordan Thompson - Wimbledon Rezumat
ACUM 25 MINUTE
Wimbledon
Elena Rybakina - Bianca Andreescu - Wimbledon Rezumat
ACUM 28 MINUTE