Jucătoarea letonă Anastasija Sevastova și-a suspendat cariera din tenis pentru o perioadă nedeterminată. Anunțul a fost făcut chiar de ea pentru o televiziune din Letonia pe 2 februarie. Sportiva a spus că accidentările reprezintă motivul din spatele deciziei. Principalul obiectiv este să-și revină din punct de vedere fizic, a spus Sevastova.
"Voi lua o pauză, nu știu deocamdată cât de lungă va fi perioada de inactivitate. Nu este deloc grozav să nu poți arăta cel mai bun joc al tău pe teren, pentru că există ceva care te deranjează tot timpul. Ceva mă supără în mod constant. Nu vreau să intru pe terenul de tenis până nu mă simt 100% încrezătoare în mine”, a spus Sevastova într-un interviu cu o televiziune din Letonia.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35

Anastasija Sevastova a anunțat că-și suspendă cariera

În prezent pe locul 65 WTA, Anastasija Sevastova a ocupat cea mai înaltă poziție în clasamentul WTA pe 5 octombrie 2018, atunci când a fost la un pas să pătrundă în Top 10 WTA (locul 11 mondial). În privința turneelor de Grand Slam, Sevastova a bifat cea mai bună performanță la US Open la ediția din 2018, atunci când a ajuns până în semifinale. La celelalte turnee majore a ajuns până în optimi (Australian Open + Roland Garros) și turul 3 (Wimbledon).
În întreaga ei carieră, Sevastova a cucerit 4 titluri și a câștigat din tenis 8,230,671 de dolari. Cea mai drastică înfrângere a carierei a încasat-o în 2016, în finala turneului pe zgură de la București, atunci când a întâlnit-o pe Simona Halep în ultimul act. Campioana noastră s-a impus atunci cu 6-0, 6-0.
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
20/05/2022 LA 08:13
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
19/05/2022 LA 18:22