Mai mult de 70 de jucători și jucătoare au fost plasați în carantină strictă în camerele de hotel după ce în rândul pasagerilor zborurilor care i-au adus la Melbourne au fost înregistrate cazuri pozitive de Covid-19. După ce Yulia Putintseva (26 ani, 28 WTA) a postat înregistrări cu șoarecii pe care i-a găsit în prima cameră care i-a fost repartizată de organizatori, dar și în a doua - în care a fost mutată după reclamații repetate, autoritățile statului au făcut o recomandare neobișnuită sportivilor.

Ministru din aparatul de stat din Victoria, Lisa Neville i-a "încurajat" pe sportivi "să nu hrănească șoarecii", scrie BBC.

ATP Rotterdam
Rezumate: Zverev vs Bublik
ACUM 4 ORE

"Din câte am înțeles, ar fi fost hrăniți în câteva rânduri. Vom continua deratizarea și eforturile de combatere a dăunătorilor, dar sperăm că ceea ce am făcut săptămâna aceasta rezolvă problema", a declarat Lisa Neville.

Carantină la Australian Open: Putintseva s-a plâns că nu a putut dormi din cauza șoarecilor

Yulia Putintseva este una dintre jucătoarele care s-au plâns de condițiile de carantinare de la Melbourne. Jucătoarea din Kazahstan a scris pe rețelele de socializare că nu a putut dormi din cauza zgomotului făcut de șoarecii din cameră.

Totodată, ea este nemulțumită din cauza faptului că nu are voie să deschidă niciun geam. "Avem nevoie de aer pentru a respira!", a mai scris Putintseva.

Videoclipurile sale cu șoarecii din camerele de la Melbourne au devenit virale pe internet.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Veste uriașă pentru Simona Halep! Decizia luată de WTA
ACUM 6 ORE
Tenis
Marele pariu al lui Murray: jucătorul din NextGen care va domina tenisul mondial
ACUM 9 ORE