Judy Murray îi recomandă Emmei Răducanu să apeleze la o antrenoare de tenis pentru a-și înțelege mai bine corpul, în condițiile în care se confruntă constant cu accidentări în acest sezon. Cu accidentări constante care îi afectează forma pe tot parcursul sezonului, Judy Murray o sfătuiește pe Emma Răducanu să facă o schimbare drastică în echipă.
Emma Răducanu, a 11-a jucătoare a lumii, s-a confruntat constant cu accidentări în acest sezon, iar evoluțiile sale au lăsat de dorit, având doar 8 victorii în cele 19 meciuri jucate în 2022. Aceste probleme, împreună cu schimbarea constantă a antrenorului, au fost pentru mult timp subiect de discuție în lumea tenisului feminin.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
29/06/2022 LA 16:36

Judy Murray, sfat prețios pentru Emma Răducanu, înainte de Wimbledon

Judy Murray, mama și fostă antrenoare a vedetelor de tenis Andy Murray și Jamie Murray, a scris recent în editorialul său din The Telegraph câteva sfaturi pentru tânăra britanică pe care aceasta le poate urma pentru a merge mai departe în acest sezon competițional: "Ceea ce devine din ce în ce mai clar este că organismul Emmei are nevoie de timp pentru a se maturiza.
Dacă îndepărtezi faptul că a fost catapultată în acest succes uimitor în urma triumfului de la US Open din septembrie anul trecut, ea nu este diferită de orice altă tânără jucătoare în sensul că trupul ei are nevoie de timp pentru a se completa și a deveni mai robustă și mai rezistentă. Este un proces care pur și simplu nu se întâmplă peste noapte, mai ales atunci când solicitările fizice la care este supus corpul ei sunt la un nivel record.
Jucătoarele au adesea acces comun la fizioterapeuți la evenimentele WTA și ATP, dar nu pot să subestimez cât de crucial este să ai pe cineva care cunoaște corpul unei jucătoare, stilul de joc și înțelege cerințele fizice ale tenisului. Este și mai important ca echipa ta - antrenor, fizioterapeut și preparator fizic - să lucreze împreună pentru a coordona cel mai bun program de antrenament și de competiție posibil.
Dar ei trebuie să colaboreze și cu echipa de "afaceri" pentru a pune la cale angajamentele sponsorilor și ale presei, astfel încât să se potrivească cu programul de tenis. Este o sarcină importantă care necesită adesea un manager de performanță extern, expert în domeniu. Cu cât urci mai sus în ierarhie, cu atât este mai greu atât pentru minte, cât și pentru corp. Dar, pe partea fizică, trebuie să începi să te uiți la ceilalți factori care pot influența performanța - somnul, nutriția și psihologia fac parte din acest pachet", a scris Judy.

Judy Murray îi recomandă Emmei Răducanu să-și ia o antrenoare de tenis

Sănătatea jucătoarelor a devenit din nou un subiect de discuție atunci când adolescenta chineză Qinwen Zheng a vorbit despre faptul că durerile menstruale i-au îngreunat evoluția împotriva numărului 1 mondial Iga Swiatek în turul al patrulea la Roland Garros. Zheng a fost singura jucătoare care a reușit să îi ia un set Igăi Swiatek în timpul turneului de la Paris și a ținut-o pe poloneză în corzi o bună perioadă de timp în timpul meciului lor. Judy a folosit exemplul chinezoaicei pentru a-și sublinia și mai mult punctul de vedere.
"Cred că este un punct de vedere deosebit de subliniat aici cu privire la faptul că jucătoare precum Răducanu au acces la un specialist care înțelege corpul feminin. Săptămâna trecută, am văzut-o pe chinezoaica Qinwen Zheng - care, la 19 ani, are aceeași vârstă ca și Răducanu - a vorbit deschis despre cum crampele menstruale au jucat un rol important în înfrângerea ei în fața Igăi Swiatek la Roland Garros. Dar ciclul menstrual și impactul său asupra performanței atletice este un domeniu al științei sportului care a fost lamentabil neglijat și abia acum începem să înțelegem impactul său asupra unei atlete, atât din punct de vedere psihologic, cât și fizic.
Am mai văzut asta - un sponsor poate avea o campanie de activat la următorul slam, așa că pune presiune pe agent, care pune presiune pe antrenor, care la rândul său pune presiune pe preparatorul fizic pentru a se asigura că jucătorul este pregătit. Dar este oare asta păstrarea intereselor atletului pe linia de plutire? Dar, ca în cazul oricărui jucător tânăr care se adaptează la rigorile primului sezon profesionist în circuit, este un maraton și nu un sprint. În timp ce așteptăm să aflăm dacă Răducanu va fi prezent la Wimbledon anul acesta, ar trebui să ne amintim acest lucru", a adăugat Judy în articolul său.
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11