În vârstă de 27 de ani, Karatsev a "explodat" anul acesta, deși nu mulți ar fi pariat pe el. A făcut semifinală la Australian Open, a câștigat turneul de la Dubai și acum e din nou în finală, la Belgrad, după ce în penultimul act l-a învins pe numărul unu mondial, Novak Djokovic. "Jos pălăria în fața lui", a spus sârbul după duelul de ieri, unul în care Karatsev a salvat nu mai puțin de 23 de mingi de break.
Un fapt inedit e reprezentat de faptul că rusul nu are încă un sponsor, deși e printre cei mai în formă sportivi din circuitul ATP. La conferința de presă de după victoria de la Dubai, rusul a fost întrebat dacă a fost asaltat cu oferte din partea sponsorilor în ultimele două luni. Karatsev a zâmbit amar și a oferit un răspuns clar, făcând totodată și un apel public: "Nu, nu am primit nicio ofertă, dar poate îmi găsiți voi pe cineva? Găsiți-mi voi un sponsor. Aș fi tare fericit. În acest moment, după cum puteți vedea, nu există niciun brand care să mă vrea".

Agentul lui Karatsev a respins toate ofertele de sponsorizare

Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
ACUM 17 ORE
Până în urmă cu 5 ani, Aslan a avut contract cu Adidas, dar din cauza lipsei de rezultate la acel moment, nu s-a mai prelungit angajamentul, celebrul brand oferindu-i în prezent doar echipament de joc, fără vreo înțelegere financiară. Față de Dubai, sponsorii au început să îl asalteze pe Karatsev, dar agentul său a respins toate ofertele.
"După ATP Cup și Australian Open, au venit o mulțime de sponsori să semneze cu noi, dar așteptăm. Nu vom semna nimic încă, sunt convins că dacă Aslan va termina în TOP 10 sau măcar în TOP 20 la finalul lui 2021, altfel vor sta lucrurile din punct de vedere financiar. Sunt în legătură cu mai multe branduri de echipament, dar ofertele lor nu ne-au mulțumit", a dezăluit Pierre Christen, agentul lui Karatsev, pentru atptour.com.
Karatsev - Berrettini, marea finală de la Belgrad, e în direct pe Eurosport Player, începând cu ora 18:00.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30