Sportiva din Cehia în vârstă de 28 de ani spune că nu urmărește să primească aceleași premii ca în circuitul masculin de tenis, însă nu este deloc mulțumită de jucătorii din ATP care se opun unei astfel de posibilități. Ea i-a numit pe bărbații care se opun egalității premiilor în tenis "prea slabi”.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825992.jpg
Este cunoscută diferența uriașă de premii între cele două circuite din tenis, iar în ultimii ani, tot mai multe voci și-au exprimat opinia asupra acestui subiect. Ion Țiriac și Rafael Nadal sunt printre personalitățile importante din sportul alb care au spus vehement că nu sunt de acord cu egalitatea premiilor. Cel mai active jucător de tenis care a militat pentru egalitatea premiilor este Andy Murray, care și-a exprimat cu fiecare ocazie respectul pentru circuitul feminin de tenis.
Australian Open
Simona Halep a aflat ce loc va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open 2022
IERI LA 13:53

Karolina Pliskova cere egalitate în drepturi

Există în acest moment egalitate la cele patru turnee de Grand Slam, însă diferența este uriașă la restul competițiilor din calendarul competițional. Karolina Pliskova are, în mod evident, și aliați în această inițiativă. Vecina de clasament și prietena Simona Halep vrea și ea egalitate în premii între femeile și bărbații din tenis.
Nu cred că o unire a celor două circuit ear aduce automat și egalitate în premii, însă nici măcar nu-mi doresc asta, dar nu-mi plac deloc bărbații care se plâng că noi am putea primi aceleași sume de bani ca ei. Cred că sunt prea slabi și e o mișcare jenantă să te plângi pentru așa ceva. Singura dată când e adevărat e la turneele de Grand Slam. Înțeleg că ei joacă pentru mai mult timp, dar sunt bărbați. Ei sunt mai puternici decât noi, nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să comparăm circuitele. Nu am nevoie să primesc aceleași sume de bani ca bărbații din tenis, dar vreau să am șansa să joc pe terenul central sau să-mi fie transmis meciul la TV, asta ar trebui să fie posibil - Karolina Pliskova

Simona Halep, pentru egalitatea premiilor în tenis

Cred că avantajele acestei uniuni ar fi o unificare a sportului şi o forţă mai mare împreună. Dacă ai un singur produs, un singur brand şi toată lumea munceşte împreună pentru a realiza aceleaşi obiective, viitorul tenisului poate fi foarte strălucitor după ce vom ieşi din această criză. Bărbaţi şi femei la acelaşi nivel, promovaţi şi cu drepturi de marketing vândute în acelaşi fel şi cu oportunităţi egale şi bineînţeles cu premii egale pe tablouri. De asemenea, ar fi interesant să avem şansa de a lucra mai aproape de jucătorii de top la masculin - Simona Halep, pentru Reuters
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Australian Open
Simona Halep a anunțat la ce turnee joacă în următoarele 3 luni: "Vreau acolo înaine să mă las"
IERI LA 07:36
Australian Open
Simona Halep are o favorită la Australian Open 2022! "Îi doresc să câștige, ea chiar merită!"
26/01/2022 LA 18:22