Daria Kasatkina provine dintr-o țară comunistă, dar contactele avute cu occidentul au determinat-o să condamne războiul din Ucraina și să își decline public orientarea sexuală, dezvăluind că are în prezent o relație cu altă fată.
Preconcepțiile sunt încă la putere la Moscova, astfel că Alexander Tikhonov, cvadruplu campion olimpic la biatlon și de 11 campion mondial, a avut o intervenție abominabilă când a fost rugat să comenteze subiectul.
"Cine dintre bărbați are nevoie de ea? Acum, că toate astea au fost făcute publice, mă îndoiesc că vreun bărbat ar vrea să fie alături de ea. Aceasta este părerea mea", a spus Alexander Tikhonov, potrivit matchtv.ru, pentru ca apoi, întrebat dacă va exista o reacție negativă în Rusia față de declarațiile Dariei, să spună: "Diavolul știe. Eu, personal, nu recunosc aceste categorii de oameni".
Tenis
Patrick Mouratoglou, încântat de atmosfera creată de fani după victoria Simonei Halep la Toronto
ACUM 5 ORE

Kasatkina a găsit înțelegere de la foști mari sportivi ruși

Dacă opinia lui Alexander Tikhonov este una absolut dezgustătoare, trebuie spus că mulți dintre foștii mari sportivi ruși au găsit înțelegere față de Kasatkina și chiar au ținut să precizeze că respectă faptul că a avut curajul să iasă în față și să își asume orientarea.
Astfel, Tetyana Tarasova, legendara antrenoare de patinaj, nu o condamnă pe tenismenă, explicând faptul că aceasta ar trebui judecată exclusiv în funcție de performanțele din teren.
"Nu o susțin pe Kasatkina și nu o condamn. Aceasta este chestiunea ei personală. Desigur, oamenii vor avea reacții diferite. Cineva o va condamna pe Daria și cineva o va accepta așa cum este. Pentru mine, singurul lucru care contează e că ea joacă tenis bine", a spus Tarasova, citată de sport24.ru.
De trei ori campioană olimpică și membră a Dumei de Stat, Iryna Rodnina crede că toată tevatura făcută în legătură cu declarațiile Dariei vin din faptul că oamenii nu sunt obișnuiți cu astfel de dezvăluiri.
"La noi nu se obișnuieste să se vorbească despre asta. Fiecare acționează după cum crede că e mai bine. Este o chestiune personală și trebuie să o acceptăm, vorbim de o alegere asumată", a spus Rodnina, citat de rbsport.ru.
National Bank Open
Simona Halep a intrat în istoria Rogers Cup. Bornele atinse, odată cu victoria de la Toronto
ACUM 7 ORE
National Bank Open
Prima reacţie a lui Haddad Maia, după ce a pierdut finala de la Toronto, în faţa Simonei Halep
ACUM 7 ORE