Daria Kasatkina este o adevărată eroină, dar curajul său nu e deloc privint cu ochi buni la Moscova, iar tenismena a înțeles că a ajuns într-o poziție deloc confortabilă.
În urmă cu mai multe zile, "racheta numărul unu a Rusiei" a dezvăluit că are o relație cu o femei, dar ceea ce a deranjat cel mai mult la Kremlin a fost condmanarea războiului și îndemnarea tinerilor jucători ruși să își schimbe cetățenia. Totul în contextul în care rușii nu au voie să participe la anumite turnee, dar și pentru că Federația nu ajută cu nimic tinerele talente. Cel mai bun exemplu e Elena Rybakina, câștigătoarea Wimbledon, care în 2018 a ales să reprezinte Kazakhstanul. Fără ajutorul dat de țara de adopție, campioana de la All England Club ar fi fost nevoită cel mai probabil să renunțe la tenis, fiind într-o situație teribil de grea din punct de vedere financiar.

Kasatkina se teme după declarațiile făcute

Tenis
Alexander Zverev a revenit la antrenamente, la două luni după accidentarea suferită la RG
ACUM 7 ORE
Ecourile declarațiilor Dariei Kasatkina au fost extrem de puternice, iar sportiva din Rusia este în acest moment într-o postură delicată. Într-un interviu luat de Vitya Kravchenko, Daria a recunoscut că se teme pentru siguranța sa. Întrebată dacă îi va fi frică să revină în Rusia, după ce a declarat, Kasatkina a spus: "Da, mă tem. M-am gândit ce s-ar putea întâmpla dacă vorbesc". Apoi, a izbucnit în plâns, având nevoie de sprijinul vlogerului care a intervievat-o.
Deja la Moscova declarațiile Kasatkinei au fost interpretate în fel și chip. Cel mai dur a fost Roman Teryushkov, deputat în Duma de stat.
"Este absolut impsoibil să aprobăm ce a făcut Daria. Sportivii au fost întotdeauna idoli pentru noi, dar Kasatkina nu este cel mai bun exemplu pe care să îl urmăm. Sper că tot ceea ce ne vine din Occident să fie eradicat în curând", a spus Roman Teryushkov.
Dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile. Totul e un gunoi. Și mă sperii și eu de asta. Văd prin ce trec oamenii de acolo sau oamenii care au rude și prieteni acolo, în Ucraina. Opriți războiul | Daria Kasatkina
Tenis
Slăbiciunea lui Alcaraz: italienii. Cum l-au transformat eșecurile din 2022 pe spaniol
ACUM 14 ORE
National Bank Open
Simona Halep a aflat când va debuta la Toronto! Anunțul făcut de organizatorii Rogers Cup
ACUM 15 ORE