Kei Nishikori, locul 8 ATP, fost ocupant al poziției a patra în clasamentul ATP, a mărturisit că principalul lui obiectiv la Jocurile Olimpice din 2020 este o medalie “frumos colorată”.
“Olimpiada organizată la Tokyo este ceva la care visam de atât de mult timp. Acum suntem la doar un an distanță de acest eveniment și devin din ce în ce mai entuziasmat”, a declarat Nishikori în urmă cu câteva săptămâni. Nishikori, în vârstă de 29 de ani, urmărește să devină al cincilea sportiv care să câștige o medalie în proba de simplu la Olimpiadă după Beals Wright (St. Louies 1904), Josia Ritchie (Londra 1908), Andre Agassi (Atlanta 1996) și Andu Murray (Londra 2012).
Pentru Kei ar fi o nouă confirmare o asemenea reușită la Olimpiadă, asta pentru că el a obținut deja o medalie de bronz la Rio, în 2016, după ce l-a învins pe Rafael Nadal, scor 6-2, 6-7, 6-3 după două ore și 49 de minute de joc. Astfel, Kei a devenit al treilea medaliat al Japoniei la tenis și primul de la 1920, când Ichiya Kumagai a câștigat argint în proba de simplu și dublu alături de Seiichiro Kashio la Olimpiada de la Antwerp.
Australian Open
Mats Wilander nu vede cu ochi buni viitorul lui Naomi Osaka în tenis! Anunțul fostului campion
22/01/2022 LA 08:30

Jocurile Olimpice din 2020 | Naomi Osaka țintește și ea spre o medalie la Olimpiada de la Tokyo

Japonezii nu se lasă mai prejos nici la feminin în ceea ce privește tenisul. Naomi Osaka este de părere că a ei carieră ar fi cu adevărat spectaculoasă dacă ar câștiga și o medalie la Olimpiadă. "Mă gândesc mult la o medalie de aur și dacă o să fiu capabilă să fac așa ceva pentru că orice sportiv visează la asemenea momente. Când ești copil nu te gândești niciodată la argint sau bronz. Chiar dacă și aceste medalii reprezintă reușite incredibile, orice atlet vrea de fapt să poarte la gât o medalie de aur. Mi-am imaginat dintotdeauna cum ar fi să reușesc asta”, a spus nipona.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
21/01/2022 LA 13:47
Australian Open
Dezastru total pentru Osaka, după eliminarea de la Australian Open! Ce loc va ocupa în ierarhia WTA
21/01/2022 LA 12:45