Sofia s-a născut pe 14 noiembrie 1988, la Moscova, dar familia sa a emigrat după doar câteva luni în SUA. Inițial, Alexander și Lena Kenin, părinții ei, merseseră în State în 1987, însă s-au întors în capitala Rusiei pentru a o aduce pe lume pe micuța Sofia. Ulterior, au revenit în State, acolo unde micuța Kenin a primit o mulțime de șanse și mult sprijin.
Întrebată dacă ar lua în calcul în viitor să își reprezinte țara natală, Kenin a fost extrem de categorică.
"În niciun caz nu o să reprezint Rusia. Da, vorbesc fluent rusa, dar sunt mândră că sunt americancă. M-am mutat în America pentru o viață mai bună și sunt mândră de asta", a spus Sofia Kenin, conform Essentially Sports.
Romanian Liga I
Un stadion peste Arena Națională se construiește în România! "Va fi inconfundabil la nivel mondial"
15/04/2020 LA 13:43

Primii pași în tenis pentru Kenin

Tatăl său, Alexander, a fost cel care a avut visul să o transforme într-o jucătoare de tenis. El însuși a cochetat cu sportul alb, dar doar la nivel de amatori. Ca atare, la 5 ani a dus-o în Broward County, Florida, pentru a fi ghidată de Rick Macci. Acesta a văzut imediat potențialul impresionant al puștoaicei și a acceptat să o antreneze. În cele din urmă, parteneriatul a durat 7 ani, tehnicianul care le-a ghidat primii pași lui Andy Roddick, Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Serena și Venus Williams, ajutând-o enorm să se dezvolte.
Când am văzut-o prima oară pe Sofia, am zis că e cea mai înfricoșătoare creatură. Era unică, reușea incredibil să se coordoneze și lua mingea mereu din urcare. Racheta era mai mică decât ea, dar avea un talent incredibil. Singura jucătoare pe care am văzut-o să aibă un talent la fel de mare ca Sofia a fost Martina Hingis | Rick Macci
Succesul la junioare era doar o chestiune de timp, în acest context, iar United States Tennis Association a început să investească enorm în ea, suportând toate cheltuielile. Kenin a avut astfel ocazia să se pregătească de la o vârstă fragedă (7 ani) cu sportivi precum Anna Kourinkova, Jim Courier, Venus Williams sau Todd MArtin.
În 2013, la nici 15 ani, a început să câștige primele sale titluri ITF, iar un an mai târziu și-a făcut debutul în Grand Slamuri, la junioare. A făcut finală la US Open, lucru ce i-a permis, un an mai târziu, să primească un wildcard pentru competiția senioarelor.
În perioada 2015-2018 creșterea sa a fost progresivă, iar în acest an a intrat în TOP 10 WTA, după victoria surprinzătoare de la Australian Open, primul ei turneu de Grand Slam din carieră.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 26 MINUTE
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 34 MINUTE