Simona Halep a fost nevoită să se retragă, miercuri, în partida cu Angelique Kerber, din turul doi la turneul de tenis de la Roma, din cauza unei accidentări la gamba stângă. La o oră după abandon, Halep a anunțat că e posibil să fie vorba despre o ruptură musculară. Simona Halep a fost nevoită să anunțe că nu mai poate continua la scorul de 6-1, 3-3, într-un moment în care domina jocul.
"Nu așa ar fi trebuit să se încheie acest meci. Fă-te bine cât mai repede!", a scris Kerber pe contul său de Instagram, imediat după meci.

Kerber, după accidentarea suferită de Simona Halep: "Sper să revină cât mai repede"

Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 10 ORE
Ulterior, Angelique a mers la conferința de presă, unde jurnaliștii au fost interesați de accidentarea campioanei noastre.
"Dintr-o dată a chemat terapeutul și știu că Simona nu face acest lucru fără un motiv clar. Mi-am dat seama că s-a întâmplat ceva, dar nu am văzut momentul, așa că nu știu exact ce s-a petrecut", a spus Kerber, la conferința de presă de la final.
Mari rivale în circuit în ultimii ani - finala de la Qatar, sfertul de la Wimbledon sau semifinala de la Australian Open au devenit meciuri clasice în WTA -, Halep și Kerber au devenit foarte bune prietene. Au jucat inclusiv dublu, la Miami, astfel că germanca a suferit alături de româncă, știind cât de greu e să ai probleme medicale la un turneu atât de mare și înainte de o competiție din care ți-ai făcut marele obiectiv al primei părți a sezonului - Roland Garros 2021-
"Mi-a părut atât de rău de ea, pentru că nu așa îmi doream să se încheie un meci greu împotriva unei prietene. Am încercat s-o ajut cât de mult am putut. Sper să revină cât mai repede", a mai precizat Kerber.
În cel mai fericit scenariu, Halep va putea să își reia antrenamentele după două săptămâni, astfel că ar putea fi prezentă la Roland Garros (turneu transmis în exclusivitate de Eurosport), chiar dacă forma ei fizică nu va fi, evident, una optimă. Campioana noastră va afla exact cât timp va lipsi din circuit azi, după ce va fi efectuat un RMN.
Australian Open
Halep, elogiată de site-ul WTA după victoria "fulger" de la AO! Statistici fantastice ale româncei
ACUM 12 ORE
Australian Open
Simona Halep, adoptată de australieni! Ce poreclă i-au dat după victoria fabuloasă cu Haddad Maia
ACUM 14 ORE