În prezent pe locul 20 WTA, Kiki Bertens, cel mai bine clasată jucătoare de tenis din Olanda în istoria sportului alb feminin, a anunțat prin intermediul unei postări pe Instagram că 2021 este ultimul sezon pe care-l petrece în circuitul feminin de tenis. În vârstă de doar 29 de ani, olandeza a cucerit în întreaga ei carieră 10 titluri de simplu și 10 în proba de dublu.
Bertens, o adversară redutabilă a Simonei Halep în circuit, a transmis că pandemia de coronavirus care a izbucnit anul trecut, dar și problemele fizice generate de accidentarea la tendonul lui Ahile au determinat-o să ia această decizie și să privească spre următorul capitol din viața ei. Olandeza a comunicat această hotărâre la doar câteva zile după încheierea Roland Garros 2021.

Kiki Bertens și-a anunțat retragerea din tenisul mondial feminin

Mutua Madrid Open
Surpriza zilei la Madrid: Campioana en-titre, Kiki Bertens, eliminată în turul 2 la Caja Magica
01/05/2021 LA 18:39
"Sunt conștientă de succesul pe care l-am avut, nu știu dacă va mai fi cazul în perioada următoare și asta nu numai din cauza accidentării", a declarat Bertens pentru WTA Insider. "Viața mi-a arătat că există și altceva. Cred că multe dintre tenismenele care au avut o carieră mai lungă s-au simțit probabil la fel. Cred că este mai ușor când ești mai tânăr dacă te îndepărtezi puțin de joc și începi să concurezi din nou. Pentru mine, dacă pandemia de coronavirus nu ar fi apărut cred că aș fi putut continua încă doi sau trei ani, habar n-am.
În trecut aș fi putut juca 30 de turnee pe an și să merg săptămână de săptămână și să joc la simplu și la dublu peste tot. Dar odată ce te îndepărtezi de tenis, corpul tău trebuie să se obișnuiască din nou cu el, asta e greu. Rezervorul este gol. Acum mă bucur atât de mult să fiu acasă, deci de ce ar mai trebuit să plec și să lupt pentru victorii, să mă lupt cu nivelul meu de fitness, cu accidentările și cu modul în care mă simt pe teren, când aș putea să fiu și eu acasă și să mă bucur de timpul meu liber. Este momentul pentru un nou capitol și îl aștept cu nerăbdare", a mai spus Kiki Bertens.
Kiki Bertens a cucerit titlul la Madrid în 2019 după o finală cu Simona Halep. Cele două jucătoare s-au întâlnit în circuit de șase ori și și-au împărțit victoriile în mod egal. Sportiva din Olanda a câștigat din tenis 11,502,312 de dolari, iar cele mai bune rezultate la turneele de Grand Slam le-a înregistrat la Roland Garros (semifinală în 2016) și (sfert de finală la Wimbledon în 2018).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Țara care a dat un învingător la simplu, la Wimbledon, ar putea rămâne fără vreun jucător de tenis
13/04/2020 LA 10:37
Australian Open
Irina Begu și Monica Niculescu, eliminate în primul tur la Australian Open
21/01/2020 LA 01:23