Djokovic a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul Adria Tour în mijlocul pandemiei şi apoi după ce a refuzat să fie testat în primă fază, aşteptând să ajungă la Belgrad. Kiki Bertens nu înțelege cum jucătorii au fost atât de iresponsabili încât să nu respecte măsurile de distanțare socială, în tot contextul creat.
"Am văzut poze cu Djokovic când strângea mâna tuturor și își făcea poze cu oficialii înainte de Adria Tour. Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil să fie permis așa ceva?", a spus Kiki Bertens, conform Tennis World USA.

Djokovic are coronavirus

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Novak Djokovic a emis un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv.
"În momentul în care am ajuns la Belgrad am mers să fim testaţi. Rezultatul meu a fost pozitiv, la fel ca şi al Jelenei, în timp ce copiii au avut rezultat negativ", a anunţat Djokovic.
Liderul mondial a vorbit şi despre decizia de a organiza turneul în contextul actual: "Tot ce am făcut în ultima lună a fost cu inima deschisă şi cele mai bune intenţii. Turneul avea menirea de a uni şi de a trimite un mesaj de solidaritate şi compasiune în regiune".
Novak Djokovic va rămâne în izolare timp de 14 zile, urmând să repete testul în următoarele 5 zile.
Potrivit ubitennis.com, marile probleme au apărut la Belgrad, unde nu s-au luat măsurile de distanțare socială între participanți, personal sau spectatori, foarte puțini fani au purtat măști, iar standurile de lângă arenă au fost în permanenţă aglomerate. În plus, copiii de mingi au înmânat prosoape jucătorilor ca înainte de pandemie, iar la petrecerea de după competiţie mulţi s-au îmbrăţişat. La aceasta ar fi participat şi un jucător de la echipa de baschet a lui Partizan Belgrad, care ulterior a fost depistat pozitiv la coronavirus.
După turneul de la Zadar, Dimitrov, Coric și Troicki au fost testați pozitiv, pe lângă Djokovic.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54