Djokovic a primit nenumărate critici pentru că a organizat turneul Adria Tour în mijlocul pandemiei şi apoi după ce a refuzat să fie testat în primă fază, aşteptând să ajungă la Belgrad. Kiki Bertens nu înțelege cum jucătorii au fost atât de iresponsabili încât să nu respecte măsurile de distanțare socială, în tot contextul creat.
"Am văzut poze cu Djokovic când strângea mâna tuturor și își făcea poze cu oficialii înainte de Adria Tour. Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil să fie permis așa ceva?", a spus Kiki Bertens, conform Tennis World USA.

Djokovic are coronavirus

Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
IERI LA 16:17
Novak Djokovic a emis un comunicat prin care a anunţat că rezultatul testului efectuat luni în Serbia a fost pozitiv.
"În momentul în care am ajuns la Belgrad am mers să fim testaţi. Rezultatul meu a fost pozitiv, la fel ca şi al Jelenei, în timp ce copiii au avut rezultat negativ", a anunţat Djokovic.
Liderul mondial a vorbit şi despre decizia de a organiza turneul în contextul actual: "Tot ce am făcut în ultima lună a fost cu inima deschisă şi cele mai bune intenţii. Turneul avea menirea de a uni şi de a trimite un mesaj de solidaritate şi compasiune în regiune".
Novak Djokovic va rămâne în izolare timp de 14 zile, urmând să repete testul în următoarele 5 zile.
Potrivit ubitennis.com, marile probleme au apărut la Belgrad, unde nu s-au luat măsurile de distanțare socială între participanți, personal sau spectatori, foarte puțini fani au purtat măști, iar standurile de lângă arenă au fost în permanenţă aglomerate. În plus, copiii de mingi au înmânat prosoape jucătorilor ca înainte de pandemie, iar la petrecerea de după competiţie mulţi s-au îmbrăţişat. La aceasta ar fi participat şi un jucător de la echipa de baschet a lui Partizan Belgrad, care ulterior a fost depistat pozitiv la coronavirus.
După turneul de la Zadar, Dimitrov, Coric și Troicki au fost testați pozitiv, pe lângă Djokovic.
https://i.eurosport.com/2020/06/23/2837590.jpg
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
03/12/2021 LA 14:09
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
03/12/2021 LA 08:36