Ce vreau cu adevărat de la viață? În ultimii șapte ani de zile am fost o mamă cu normă întreagă și iubesc asta, chiar o fac! Dar iubesc de asemenea să fiu o jucătoare profesionistă de tenis și sinceră să fiu, mi-e dor de acel sentiment. Așa că... ce ar fi dacă aș încerca să le fac pe amândouă? Aș putea să fiu o mamă iubitoare pentru cei trei copii ai mei și cea mai bună jucătoare de tenis care pot fi? Hai să facem asta! Hai să mai revenim o dată. Ne vedem în 2020”, spune Kim Clijsters în videoclipul prin intermediul căruia își anunță revenirea în circuit.

Kim Clijsters revine! Nu vreau să demonstrez nimic nimănui! Este o provocare!

Australian Open
Novak Djokovic nu mai are acces nici la turneele din Spania dacă nu se vaccinează!
ACUM 4 ORE
Jucătoarea de tenis din Belgia a mărturisit că se gândește la revenire încă de acum doi ani, iar acum a simțit că este momentul potrivit pentru a o face. "Nu este ca și când aș avea nevoie să demonstrez ceva. Cred că este vorba doar despre provocare. Am prieteni care ar spune: vreau să alerg maratonul de la New York înainte să împlinesc 50 de ani. În cazul meu, încă iubesc să joc tenis. Iubirea și plăcerea încă sunt acolo, rămâne de văzut acum dacă voi fi capabilă să aduc pe teren un nivel de care să fiu mulțumită. Nu simt nevoia să dovedesc cuiva ceva, este o provocare doar pentru mine și vreau să fiu din nou puternică", a declarant Kim Clijsters pentru site-ul oficial al WTA.
De-a lungul timpului, belgianca a hotărât de mai multe ori să se retragă din tenisul profesionist (între mai 2007 și august 2009 și mai apoi între septembrie 2012 și ianuarie 2020). Kim a ajuns în premieră pe locul 1 WTA pe 11 august 2003 și a cucerit patru titluri de Grand Slam: Australian Open (2011) și US Open (2005, 2009 și 2010), fiind o jucătoare foarte periculoasă pe terenurile dure. La Roland Garros, pe zgură, Clijsters a bifat două finale (2001 și 2003), iar pe iarba de la Wimbledon a ajuns până în semifinală în 2003, 2006.
Kim și soțul ei, Brian Lynch, fost jucător de baschet, au împreună trei copii. Fiica Jada a fost născută în 2008, eveniment după care Clijsters a revenit în tenis pentru a câștiga două ediții ale US Open și o ediție a Australian Open. Mai târziu, în 2013 l-a născut pe Jack, iar în 2016 pe Blake. De altfel, Clijsters este una dintre cele trei mame din Era Open care au reușit să câștige un titlu de Grand Slam, intrând astfel în compania altor două mari jucătoare: Margaret Court și Evonne Goolagong Cawley. Dacă belgianca va pătrunde în Top 60 WTA până la finalul Open-ului francez, ar putea să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Australian Open
Tsitsipas - Ymer - Australian Open
ACUM 4 ORE
Australian Open
Emma Răducanu, realistă după prima victorie la Australian Open! Cum a încercat să cucerească fanii
ACUM 4 ORE