Palmaresul și istoricul îl recomandă pe Thomas Hogstedt drept un foarte bun antrenor. Suedezul a avut o contribuție majoră în cariera Mariei Șarapova, fiind cooptat în staff-ul acesteia înainte de startul sezonului 2011, pe post de co-antrenor, alături de Michael Joyce, aflat la al șaselea sezon alături de rusoaică. Cu un statut ambiguu la început, îndeplinind adesea rolul de sparring partner pentru Șarapova, Hogstedt a devenit în scurt timp antrenor principal pentru “Masha”. Încrederea acordată suedezului de către rusoaică s-a concretizat în aceea că, în mai puțin de doi ani, Șarapova a revenit pe primul loc în lume. Tot cu Hogstedt în lojă, Șarapova a reușit să își completeze setul de trofee în turneele de Mare Șlem, cu victoria din 2012, de la Roland Garros.
Hogstedt a avut mandat scurt ca antrenor al lui Caroline Wozniacki, dar și alături de Eugenie Bouchard sau Na Li. Simona Halep a încercat și ea să colaboreze cu Hogstedt, la începutul anului 2015, însă a preferat să întrerupă colaborarea după doar trei turnee.

"Șarapova nu lua masa cu Hogstedt"

Australian Open
Marc Lopez: "Al 21-lea titlu al lui Rafael Nadal nu este o obsesie, este o iluzie"
ACUM 23 MINUTE
Laura Robson a catalogat drept "foarte ciudată" alegerea Johannei Konta, aflată deja la al cincilea antrenor în ultimele patru sezoane. Robson consideră că Hogstedt este un antrenor dificil și un caracter dificil.
"Mie, Thomas Hogstedt mi se pare o alegere foarte ciudată din partea Johannei Konta, deoarece sunt două individualități și două persoane care țin enorm ca lucrurile să fie făcute exact cum își pun ei în cap și cum cred ei că este bine", a declarat britanica. Altfel spus, Laura Robson consideră că nici Konta, nici Hogstedt nu sunt maleabili, motiv pentru care s-ar putea naște conflicte.
Fostă jucătoare de Top 30, devenită comentatoare sportive între timp, Laura Robson și-a susținut mai departe afirmațiile, dând-o exemplu chiar pe Maria Șarapova, care a avut cea mai de success colaborare cu Hogstedt. "Este cunoscut faptul că el este o persoană cu care se colaborează dificil și îmi aduc aminte că Șarapova nu lua niciodată masa cu el. Cred că ei doi (n.r. - Konta și Hogstedt) vor avea câteva săptămâni lungi de tot în bulă (n.r. – la New York)", a mai spus Robson.
Johanna Konta a surprins când a renunțat la antrenorul Dimitri Zavialoff, cel care a ajutat-o să lege în premieră în carieră prezențe în săptămâna a doua a turneelor de Mare Șlem.
Australian Open
De Groot - Van Koot - Australian Open
ACUM O ORĂ
Australian Open
Krejcikova/Siniakkova - Kudermetove/Mertens - Australian Open
ACUM 2 ORE