Sebastian Korda a câștigat, duminică, finala turneului Challenger de la Eckental, 6-4, 6-4 în fața indianului Ramkumar Ramanathan. Puștiul american poate răsufla ușurat, după ce a întrerupt o serie de opt finale pierdute consecutiv de la debutul său în tenisul profesionist (în circuitele ITF și Challenger).
În timp ce sezonul ATP se apropie de final, privind deja spre finala sezonului de la Londra (Turneul Campionilor, 15-22 noiembrie), circuitul Challenger programează nu mai puțin de 11 turnee în această lună. Iar Sebastian Korda este unul dintre jucătorii care au profitat din plin de aceste întreceri pentru a depăși un prag psihologic ce amenința să îi pună probleme mari în carieră. Korda junior are un motiv în plus să spere că va reuși să îi calce așa cum trebuie pe urme tatălui său, fost campion la Australian Open și finalist la Roland Garros, adăugând în mixul său, peste talent, un fizic impresionant (are 1,96 m), pedigree sportiv în familie și un mentor în loja sa, plus un sistem american puternic care să îl susțină, un prim trofeu - și mai important, o primă victorie în finală după opt rateuri la limită.

Întâlnirea cu idolul Nadal, o veritabilă injecție cu moral pentru Korda

Cupa Davis
Canada a cucerit în premieră Cupa Davis! Shapovalov și Auger-Aliassime, eroii canadienilor
ACUM 4 ORE
Sebastian Korda a reușit să valorifice din plin experiența Roland Garros 2020, acolo unde, pornind din calificări, a adunat șase victorii, până la înfruntarea din optimi cu Rafael Nadal.
Pentru Sebastian, născut la Bradenton, la câteva bătăi de inimă distanță de fieful tenisului ridicat de la zero de vizionarul Nick Bollettieri, întâlnirea cu Nadal a fost un moment revelator. Asta pentru că după ce în primii ani de viață își dăruise inima în totalitate hocheiul, spaniolul l-a făcut să se îndrăgostească de tenis așa cum părinții săi, Petr și Regina Rajchrtova, ambii foști jucători, nu reușiseră vreodată să o facă.
Sebastian Korda l-a iubit pe Rafa Nadal atât de mult încât avea să își numească pisica - Rafa, după cum a declarat la Paris, înaintea duelului direct. Și la French Open-ul din acest an, Sebastian i-a făcut galerie lui Nadal, în turul trei, dorindu-și nespus un duel direct, în optimi, cu el - tenismenul după care și-a modelat caracterul, îmbrățișând mentalitatea care l-a făcut, într-un fel, mare pe Rafa. Korda a primit duelul cu Nadal ca pe o sărbătoare personală, iar la finalul meciului i-a cerut un autograf Regelui Zgurii. Acest lucru a făcut deliciul presei, însă i-a adus și critici lui Sebastian Korda, în special din partea mereu răzvrătitului Nick Kyrgios, care l-a înțepat pe american, considerând că această atitudine nu îl va ajuta niciodată să îl bată pe spaniol.

Nadal își pune autograful pe tricou, pentru Sebastian Korda

Credit imagine: Instagram

Korda a savurat însă din plin momentul în care a primit tricoul cu autograf al lui Nadal, s-a lăudat pe rețelele de socializare, spunând că este cea mai frumoasă zi din viața sa, iar mai departe nu a risipit nimic din magiape care i-a injectat-o direct în suflet acel moment. De la startul său de la Roland Garros, Sebastian Korda a adunat 12 victorii și doar două înfrângeri, asigurându-și deja un nou salt în clasament, până pe locul 116 ATP.

Finalele jucate în carieră de Sebastian Korda:

noiembrie 2020, Eckental, Challenger (hard): (7) Korda d. Ramkumar Ramanathan (India) 6-4, 6-4
noiembrie 2019, Champaign-Urbana, Challenger (hard): (9) J.J. Wolf (SUA) d. (14) Korda 6-4, 6-7(3), 7-6(6)
iulie 2019, Nur-Sultan, Challenger (hard): (1) Evgeny Donskoy (Rusia) d. Korda 7-6(5), 3-6, 6-4
aprilie 2019, Sunrise, M15 (zgură): Dmitry Popko (Kazahstan) d. Korda 6-3, 3-6, 6-4
februarie 2019, Antalya, M15 (zgură): Dmitry Popko (Kazahstan) d. (4) Korda 5-7, 7-5, 7-5
februarie 2019, Antalya, M15 (zgură): Dmitry Popko (Kazahstan) d. Korda 6-4, 3-6, 6-3
august 2018, SUA F22 (hard): Axel Geller (Argentina) d. Korda 6-2, 4-6, 7-6(0)
iulie 2018, SUA F21 (hard): Nicolas Alvarez (Peru) d. Korda 6-4, 3-6, 6-3
octombrie 2017, SUA F33 (hard): Thai Son Kwiatkowski (SUA) d. Korda 6-2, 6-2
Tenis
Nadal, aproape de dezastru în Chile! Forțele de ordine, depășite total de asaltul unui grup de fani
ACUM 5 ORE
Tenis
Canada a revenit cu Italia și va juca finala Cupei Davis!
ACUM 11 ORE