Jucătorii de tenis din Rusia nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an a turneului de Grand Slam de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, potrivit New York Times. La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez pe iarbă, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.
Organizatorii au spus că intenţionează să anunţe o decizie în acest sens la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie. O interdicţie impusă jucătorilor ruşi ar împiedica participarea la turneul de la Wimbledon a numărului 2 mondial Daniil Medvedev, precum şi a lui Andrey Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină, precum şi a jucătoarei Anastasia Pavlyuchenkova, ocupanta poziţiei la 15-a în ierarhia WTA.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14

Ce spune Kremlinul despre posibila interzicere a rușilor la Wimbledon

Înainte de o oficializare sau o negare de către organizarea turneului de la All England Club, puterea rusă a reacţionat deja, fără a încerca să-și ascundă furia. "Încă o dată, îi fac pe sportivi ostatici ai prejudecăţilor politice, ai intrigii politice [...] Acest lucru este inacceptabil", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
E CORECTĂ DECIZIA ENGLEZILOR DE A LE INTERZICE RUȘILOR ȘI BIELORUȘILOR PARTICIPAREA LA WIMBLEDON?
Decizia interzicerii tenismenilor ruși și bieloruși la Wimbledon ar urma să fie anunțată oficial săptămâna viitoare. Dacă se va întâmpla, asta ar face din Wimbledon primul eveniment de tenis care restricționează prezența jucătorilor din cele două țări. Federația Internațională de Tenis a exclus deja Rusia și Belarus de la competițiile pe echipe, Cupa Davis și Cupa Billie Jean King.
Mutua Madrid Open
Djokovic a lăudat jocul și mentalitatea puștiului lui Alcaraz, după înfrângerea de la Madrid
08/05/2022 LA 05:15
Tenis
Daniil Medvedev revine în circuit chiar înainte de Roland Garros! La ce turneu va juca rusul
06/05/2022 LA 14:37