ATP a anunțat oficial implementarea coachingului din data de 11 iulie, după turneul de la Wimbledon. Totuși, jucătorii vor putea primi sfaturi de la antrenori doar după anumite reguli bine stabilite, iar acest lucru se va întâmpla până la finalul sezonului, ca o perioadă de probă.
Antrenorul Simonei Halep a avut o reacție ironică în mediul on-line după anunțul celor de la ATP, subliniind că șefii tenisului nu au făcut altceva decât să legalizeze o regulă care era frecvent încălcată.
"Felicitări ATP pentru “legalizarea” unei practici care a fost folosită aproape la fiecare meci, de decenii încoace. Gata cu ipocrizia", a scris Patrick Mouratoglou pe contul personal de Twitter.
Wimbledon
Alex Molcan - Taylor Fritz - Wimbledon Rezumat
ACUM 14 MINUTE
Nick Kyrgios, rebelul jucător australian, nu a gustat ironia lui Mouratoglou și a ținut să îi explice faptul că o astfel de regulă nu își are locul în ATP. Sportivul de la Antipozi crede că jucătorii de tenis ar trebui să se descurce singuri pe teren și e de părere că noul sistem îi va dezavantaja clar pe tenismenii mai slab clasați.
"Sunt în complet dezacord. Pierdem una din unicile trăsături pe care niciun alt sport nu le are. Jucătorul trebuie să își dea seama (n.r. ce are de făcut) pe cont propriu. Aceasta este frumusețea. Ce se întâmplă când se întâlnește un jucător de prim plan cu unul clasat foarte slab, care nu are sau nu își permite un antrenor", a fost opinia lui Nick.
Kyrgios se pregătește de Wimbledon, unde e văzut unul dintre favoriți de mulți specialiști. Nick a fost însă forțat să se retragă ieri de la Mallorca, înainte de disputa cu Bautista-Agut. Cel mai probabil nu e vorba de o accidentare, ci doar de oboseala acumulată după o perioadă extrem de încărcată.
https://i.eurosport.com/2022/06/23/3397529.png

Patrick Mouratoglou, luat în colimator de Todd Woodbridge

Opinia lui Mouratoglou a fost taxată imediat și de australianul Todd Woodbridge, unul dintre cei mai de succes jucători de dublu din istorie. Acesta are în palmares 22 de tiluri de Grand Slam (16 la dublu masculin și 6 la dublu mixt) și a fost campion olimpic în 1996, la Atlanta, alături de Mark Woodforde.
Woodbridge l-a acuzat pe Mouratoglou că a încălcat regulile tenisului, iar prin reacția sa față de decizia ATP a recunoscut acest lucru.
"Este atât de dezamăgitor să vezi că un antrenor atât de mare recunoaște în mod flagrant că a încălcat regulile sportului nostru atât de mult timp", a scris Woodbridge pe Twitter.
Mouratoglou nu a rămas fără replică și i-a oferit un răspuns imediat lui Woodbridge: "Este un lucru foarte urât din partea ta, Todd. Ești în circuit de multă vreme. De ce negi dovezile că fenomenul coaching-ului are loc în fiecare zi pe terenuri? Încerci să îmi faci o imagine proastă intenționat și să mă acuzi? Acest lucru este dezamăgitor".
Pentru Kyrgios, dar și pentru Mouratoglou, care o antrenează pe Simona Halep, urmează Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Competiția de la All England Club este în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player între 27 iunie și 10 iulie.
Wimbledon
Halep și-a aflat adversara din optimi la Wimbledon, o jucătoare pe care a învins-o clar la Madrid
ACUM O ORĂ
Wimbledon
Simona Halep, pe val: "Sunt puternică, sunt acolo unde trebuie să fiu"
ACUM O ORĂ