Un entertainer pe teren, exoticul jucător de la Antipozi a avut în Monfils şi Tsonga două exemple de urmat. Pentru Kyrgios e mult mai important spectacolul oferit decât rezultatele, astfel că a fost foarte atras de stilurile celor doi. Asta în ciuda faptului că îl apreciază enorm pe Federer, iar mulţi credeau că "Swiss Maestro" este idolul lui. În timpul unui meci de dublu mixt de la Australian Open, Kyrgios a fost mai interesat de scorul din sfertul de finală de la simplu, în care Federer a salvat 7 mingi de meci în faţa lui Tennys Sandgre, înainte de a se impune dramatic.
Preţuirea pentru Federer a venit însă cu timpul, însă; copilăria i-a fost marcată de Monfils şi, în special Tsonga. Kyrgios şi-a adus aminte de un meci jucat la Melbourne contra finalistului din 2008. Acum doi ani, Nick îşi învingea idolul, scor 7-6(5), 4-6, 7-6(5), 7-6(5), într-o confruntare în care a avut emoţii ca pentru o finală de Grand Slam.
"Nu Federer e idolul meu. Cel mai mult mi-au plăcut Gael Monfils şi Jo-Wilfried Tsonga, dar Roger este un mare model, cu siguranţă că inspiră o mulţime de jucători tineri. Idolul meu a fost în primul rând Tsonga, am iubit modul în care joacă, modul în care ştia să îi capaciteze pe fani, să comunice cu ei. Am încercat să îmi construiesc jocul după el, să am un serviciu cât mai bun şi un forehand de excepţie. Cred că stilurile noastre se aseamănă. Am jucat o dată cu el la Australian Open şi a fost foarte special. L-am învins, dar am fost foarte emoţionat. Când l-am văzut în faţa mea pe teren, am fost foarte nervos. Nu glumesc. Oamenii cred că sunt cool, dar am vrut să îi arăt lui Jo că sunt cel mai cool din toate timpurile", a spus Kyrgios, potriviti tennisworldusa.org.
Roland-Garros
Grigor Dimitrov - Marcos Giron - Roland-Garros
ACUM 25 MINUTE
Tsonga a cucerit 18 titluri în carieră şi a ajuns cel mai sus pe locul 5 ATP (februarie 2012). A făcut 5 semifinale în competiţiile de Mare Şlem, ajungând chiar până în ultimul act la Australian Open 2008. Cariera sa ar fi putut fi şi mai impresionantă, dar francezul a avut de-a lungul timpului o serie de accidentări.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland Garros
S-a anunțat programul zilei a doua la Roland Garros: Va fi de 5 stele pe Philippe-Chatrier!
ACUM O ORĂ