Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petra Martic a câștigat al doilea titlu din carieră la Lausanne

Marian Ursescu

Actualizat 17/07/2022 la 17:38 GMT+3

Croata de 31 de ani, fostă numărul 14 mondial, a trecut în două seturi, 6-4, 6-2 de Olga Danilovic, o sârboiacă venită din calificări. "Este greu să descriu cum mă simt acum. Este pur și simplu uimitor", a declarat Martic

Petra Martic

Credit imagine: Getty Images

După ce a învins trei jucătoare cap de serie în drum spre finală , Nuria Parrizas Diaz (5), Belinda Bencic (2) și Caroline Garcia(6), Petra Martic a avut nevoie de doar 89 de minute pentru a o depăși pe sârboiaca Olga Danilovic. Primele șapte gameuri au fost strânse, dar apoi croata care ajunsese în turul 4 la Wimbledon, a câștigat nouă din ultimele 11 gameuri, trecând prima linia de sosire!
Martic a avut 23 de lovituri câștigătoare, a făcut doar 10 erori neforțate, servind și foarte bine. Au fost armele care au răpus-o pe Danilovic. A reușit patru breakuri spre deosebire de adversară care nu a reușit niciunul.

"Cred că această fată va fi o jucătoare grozavă!"

"Cred că am jucat destul de consistent de la început până la sfârșit", a spus Martic. "A fost cel mai bun meci la acest turneu. Am încercat să fiu atentă și să nu o mai las să revină în meci", a declarat Petra.
Petra Martic a câștigat astfel al doilea său titlu la simplu în circuitul WTA Tour, după cel de la Istanbul reușit în 2019. Ea urmează să urce de luni în clasamentul WTA de pe locul 85 până pe 60.
Petra a dezvăluit după meci că "atunci când am ajuns la Lausanne, în prima zi a calificărilor, am asistat pe terenul Central la meciul Olgăi. Eram cu agentul meu și i-am spus: <Cred că această fată va fi o jucătoare grozavă!> . Acum cred că este deja". A încurajat-o pe sârboaica de 21 de ani. "Ai câștigat deja un turneu ca acesta, m-ai învins înainte, ai făcut atât de multe lucruri frumoase și pentru tine este doar începutul". Au fost cuvintele adresate Olgăi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo