Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Start în Laver Cup. Programul primei zile a competiției de pe Eurosport. Rublev și Tiafoe dau piept în meciul de dublu

Andrei Nicolae

Actualizat 22/09/2023 la 11:26 GMT+3

Weekend-ul 22-24 este marcat în lumea tenisului de cea de-a șasea ediție a Laver Cup, competiția electrizantă care aduce într-un singur loc unii dintre cei mai buni tenismeni de pe planetă și îi pune față în față. În noaptea aceasta, turneul ia startul, iar partidele propuse în ziua inaugurală se pot vedea pe Eurosport 1 și pe aplicația Eurosport.

Laver Cup : Teaser 60 secondes

Una dintre cele mai interesante și distractive competiții demonstrative din calendarul de tenis, Laver Cup, se pregătește să își înceapă ediția cu numărul 6. Celebrul turneu creat de Roger Federer începe pe Rogers Arena în Vancouver și va pune față în față din nou echipa Europei cu echipa Lumii.
Ziua inaugurală a turneului marchează partide destul de interesante, care vor valora câte un punct pentru fiecare dintre echipe în cazul unei victorii. Turneul Laver Cup 2023 va fi deschis în acest an de duelul dintre Arthur Fils, francezul aflat pe locul 44 ATP și Ben Shelton, americanul clasat pe locul 19 ATP. Meciul dintre cei doi va deschide implicit sesiunea de zi de la Vancouver, care va avea loc la ora locală 13:00, respectiv la ora 23:00 în România.
Shelton pornește ca favorit după parcursul de la US Open soldat cu o semifinală, însă francezul are șanse să producă surpriza. Este de menționat că sportivul din echipa Europei îl înlocuiește pe Stefanos Tsitsipas, care a părăsit turneul accidentat înainte de start.
Cea de-a doua partidă de simplu din sesiunea de zi îi pune față în față pe Alejando Davidovich Fokina (Spania, echipa Europei) și pe Francisco Cerundolo (Argentina, echipa Lumii). Duelul dintre cei doi se anunță extrem de echilibrat, ambii având șanse să puncteze pentru grupările lor.
Citește și:

Andrey Rublev și Frances Tiafoe se întâlnesc la dublu în sesiunea de noapte

După primele două partide, competiția va reveni în sesiunea de noapte cu încă un meci de simplu și unul de dublu, cel din urmă fiind extrem de interesant de urmărit. Sesiunea de noapte începe la ora locală 19:00, respectiv 05:00 dimineața în România, iar primul meci are loc între Gael Monfils și Felix Auger-Aliassime. Canadianul nu se află în cea mai bună formă, în timp ce francezul promite spectacol, cum face întotdeauna pe teren chiar și la partidele oficiale.
Prima zi de Laver Cup se încheie cu partida de dublu dintre perechea europeană Andrey Rublev/Arhtur Fils, ce dă piept cu doi tenismeni din echipa Lumii, și anume Frances Tiafoe și Tommy Paul. Duelul dă la start trei tenismeni din Top 15 ATP, astfel că partida respectivă poate fi considerată chiar meciul zilei.

LOCUL ȘI SUPRAFAȚA DE DESFĂȘURARE A LAVER CUP 2023

Ca de obicei, Laver Cup se desfășoară pe un teren dur acoperit. Anul acesta, pavilionul însărcinat cu găzduirea acestui eveniment va fi Rogers Arena din Vancouver, cu o competiție care revine în America de Nord după edițiile de la Chicago și Boston. De altfel, anul viitor, competiția se va desfășura la Mercedes-Benz Arena din Berlin. Viteza terenurilor este medie spre lentă, iar culoarea neagră caracteristică a suprafeței a devenit deja una dintre mărcile distinctive ale acestui turneu.
Competiția pe echipe va putea fi savurată încă un an în direct pe Eurosport 1 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol