Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Novak Djokovic! Scene ciudate surprinse la Laver Cup

Irina Aldea

Publicat 25/09/2022 la 16:39 GMT+3

După victoria categorică obținută de Novak Djokovic în fața lui Frances Tiafoe, un jucător din echipa Restului Lumii a fost singurul care a refuzat să dea mâna cu sârbul.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Tommy Paul, rezerva echipei Restului Lumii, a exprimat o atitudine ofensivă în raport cu Novak Djokovic, jucătorul din echipa Europei care a făcut legea pe teren în cea de-a doua zi la Laver Cup. Paul și-a exprimat și în trecut dezacordul față de acțiunile marelui campion din Serbia, mai ales când Nole a fost descalificat de la US Open în urmă cu două sezoane.
La o zi după meciul de retragere al lui Roger Federer, Novak l-a spulberat pe Tiafoe pe teren, apoi a făcut echipă cu Matteo Berrettini și i-a învins în minimum de seturi pe De Minaur și Sock. După meciul de simplu a urmat un moment controversat pe banca echipei învinse, Tommy Paul distanțându-se de bancă atunci când sârbul a venit să dea mâna cu adversarii. Americanul a preferat să-și așeze șapca, întorcându-i spatele lui Nole.
CITEȘTE ȘI:

Tommy Paul a refuzat să dea mâna cu Novak Djokovic. Scene ciudate surprinse la Laver Cup

Cu siguranță nu a fost vorba despre o coincidență. Toți jucătorii din echipa condusă de John McEnroe au dat mâna cu sârbul, însă Tommy Paul i-a întors spatele lui Djokovic, trimițând un mesaj clar. Este fără îndoială un gest nepotrivit, mai ales în contextul în care este vorba totuși despre un eveniment demonstrativ, chiar dacă e implicată competitivitatea, să nu mai amintim și despre retragerea lui Roger Federer, care e de altfel cel mai important moment din acest sfârșit de săptămână și nu merită umbrit.
Novak și Paul nu s-au duelat niciodată în circuitul mondial de tenis, dar au fost legați indirect printr-un "tweet" în urmă cu doi ani, când tenismenul sârb a fost descalificat de la US Open printr-o decizie controversată a US Open. La acel moment, Nick Kyrgios l-a etichetat pe sârb și a întrebat lumea pe internet cât de mare ar fi fost sancțiunea pe care ar fi primit-o el dacă i s-ar fi întâmplat lui ce a pățit Djokovic.
Australianul a oferit și un sondaj, iar oamenii au votat pentru opțiunile: cinci ani, zece ani și 20 de ani de suspendare. Americanul a fost unul dintre cei care au răspuns la "tweet-ul" lui Kyrgios și a dat următorul răspuns: "Te-am scoate din închisoare pe cauțiune acum", o replică prin care și-a exprimat clar disprețul față de sârb.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo