Nadal a fost înlocuit de grecul Stefanos Tsitsipas în proba de dublu cu Roger Federer și Dominic Thiem în proba de simplu. Au fost schimbări și în echipa Lumii. Nick Kyrgios s-a retras și el, iar locul i-a fost preluat de Taylor Fritz.
Chiar și așa, echipa Europei a câștigat pentru a treia oară Laver Cup din tot atâtea ediții, după ce s-a impus cu scorul de 13-11 în fața echipei Lumii. Deși perechea John Isner/Jack Sock și Taylor Fritz i-au dat încredere lui John McEnroe prin victoriile obținute în fața reprezentanților echipei Europei, Roger Federer și Alexander Zverev au adus victoria pentru echipa a cărui căpitan este nimeni altul decât Bjorn Borg. Echipa Europei a câștigat și primele două ediții ale competiției: 15-9 (la Praga), 13-8 (la Chicago). Ediția cu numărul 4, cea din 2020, va avea loc la Boston (arena TD Garden), în perioada 25-27 septembrie.

Laver Cup 2019 | Echilibru între echipele Europei și cea a Lumii

Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 10 ORE
John Isner și Jack Sock au început bine meciul de dublu, însă Federer și Tsitsipas au reușit să facă două break-uri și să își adjudece primul set cu 7-5. Reprezentanții echipei Lumii au avut nevoie de un singur break în manșa secundă pentru a împinge confruntarea în super tie-break, unul extrem de echilibrat, în care au preluat conducerea de la 5-4 și nu au mai greșit până la final (10-8). Cu această victorie, echipa Lumii a preluat conducerea confruntării: 8-7.
În primul meci de simplu al zilei, cel dintre Dominic Thiem și Taylor Fritz, americanul a reușit să se impună după ce câștigase primul set în fața austriacului. Fritz s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 2 minute de joc, scor 7-5, 6-7, 10-5. Prin această victorie, echipa condusă de John McEnroe a început să spere tot mai mult că poate obține primul titlu în cadrul Laver Cup. Prin intermediul acestei victorii, echipa Lumii conducea cu 11-7 echipa Europei și mai avea nevoie de doar victorie în următoarele două dueluri.

Laver Cup 2019 | Roger Federer a rezistat perfect sub presiune

Fiind obligat să câștige, Roger Federer a rezistat perfect sub presiune și a câștigat în fața lui John Isner. Deși americanul era așteptat să aibă serviciul mai bun, elvețianul s-a descurcat perfect la serviciu, dar și la retur și s-a impus cu scorul de 6-4, 7-6, după o oră și 26 de minute de joc. Prin intermediul acestei victorii, Roger Federer a reușit să apropie echipa Europei de echipa Lumii (11-10 pentru echipa Lumii).
În ultima partidă a zilei, meciul care urma să decidă întreaga confruntare, Alexander Zverev a adus victoria la general pentru echipa Europei în confruntarea cu Milos Raonic, din Canada. Germanul a câștigat primul set după 35 de minute, însă canadianul a reușit să trimită partida în super tie-break. Zverev s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 10-4, după o oră și 29 de minute de joc. Din echipa Europei au făcut parte Federer, Nadal, Thiem, Zverev, Tsitsipas, Fognini și Bautista Agut (rezervă), iar din echipa Lumii au făcut parte Isner, Raonic, Kyrgios, Shapovalov, Sock, Fritz și Thmpson (rezervă). Fiecare jucător din formaţia câştigătoare a primit un premiu de 250.000 de dolari.
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 13 ORE
Australian Open
Mats Wilander a făcut lumină în cazul "Novak Djokovic": "Dacă cred că e decizia corectă?"
ACUM 13 ORE