Austriacul a câștigat primul set după 36 de minute, iar pe al doilea l-a cedat la 5. Setul trei a fost strâns, ca precedentele, însă a durat cel mai puțin, 21 de minute de joc. Cele două echipe se duelează anul acesta la Geneva, în perioada 20-22 septembrie.
În meciul doi al zilei, Jack Sock a adus egalarea la situația generală pentru echipa Lumii după ce l-a învins pe reprezentantul echipei Europei, italianul Fabio Fognini, scor 6-1, 7-6 (3), la capătul unui meci care a durat o oră și 30 de minute de joc. Chiar dacă Fognini a primit sfaturi de la Bjorn Borg, Roger Federer și Rafael Nadal, americanul Sock a dominat la toate capitolele.

Laver Cup 2019 | Echipa Europei, avantaj după ziua de debut a evenimentului

Australian Open
"Ucigaşa de giganţi". Ce scriu australienii de Anisimova, eleva lui Cahill, care a trecut de Osaka
ACUM 11 MINUTE
În meciul cu numărul trei, Stefanos Tsitsipas (7 ATP) l-a învins pe americanul Taylor Fritz (30 ATP), scor 6-2, 1-6, 10-7 după o oră și 13 minute de joc. Deși ambii jucători s-au aflat la conducere în super tie-break, Tsitsipas a fost mai inspirat în momentele cheie. Momentele foarte bune de joc au fost împărțite de cei doi jucători.
În primul meci de dublu al ediției cu numărul trei, ultimul al zilei, echipa formată din Roger Federer (Elveția) și Alexander Zverev (Germania) a învins cuplul Denis Shapovalov (Canada)/Jack Sock (SUA), scor 6-3, 7-5, după o oră și 39 de minute de joc. În setul doi, la scorul de 5-4, Shapovalov și Sock au avut nu mai puțin de șase mingi de set pe serviciul adversarilor, însă reprezentanții echipei Europei au dat dovadă de caracter, iar în game-ul următor au bifat break-ul la prima șansă avută.

Laver Cup 2019 | Roger Federer: Suntem fericiți cu avantajul de 3-1, de asta sunt convins

Chiar dacă echipa Europei s-a impus după prima zi de concurs, Roger Federer spune despre el și coechipierii lui că l-au sfătuit prost pe Fabio Fognini în meciul cu Jack Sock, însă elvețianul mărturisește că membrii echipei lui sunt fericiți cu rezultatul de 3-1 după prima zi a Laver Cup 2019.
“Fabio s-a chinuit în acest meci, a fost nevoit să scape de emoții. Asta este opinia mea. El a încercat, noi am încercat, dar sincer Jack a început să joace foarte bine. Trebuie să acceptăm că Jack a fost jucătorul mai bun azi. A fost capabil să-l facă pe Fabio să se simtă inconfortabil pe teren, noi am încercat să-l facem să fie confortabil. Jack nu a prea fost de acord cu noi (râde), așa că asta e situația”, a spus Roger după meciul de dublu.
Nu l-am sfătuit deloc bine pe Fabio, îmi asum asta, dar suntem fericiți cu avantajul de 3-1, de asta sunt convins. Nu sunt un tip negativ sau pesimist. Sunt un tip super pozitiv, dar credeam că va fi 2-2 după prima zi, am avut sentimentul că va fi egalitate. E foarte intens. Arena arată grozav, atmosfera este incredibilă, zgomotul din tribune este foarte mare, să ne bucurăm de o asemenea atmosferă este special, atât pentru mine, cât și pentru echipa mea”, a mai spus Roger.
Australian Open
Mektic / Pavic - Kokkinakis / Kyrgios - Australian Open
ACUM O ORĂ