Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacții fabuloase după retragerea lui Roger Federer. Lumea tenisului la picioarele elvețianului

Ion Alexandru

Publicat 24/09/2022 la 07:41 GMT+3

Roger Federer a fost poezia și grația unui tenis care și-a crescut numărul de fani odată cu ascensiunea elvețianului. Dezvoltarea globală a acestui sport în ultimii 20 de ani a fost alimentată de o rivalitate fantastică între Federer și Rafa Nadal. A fost un duel superb între eleganță și puritate, între un talent miraculos și un perfecționist, între ying și yang pentru tenisul acestei generații.

S-a cutremurat O2 Arena! Reacția publicului la ultima intrare pe teren a lui Federer, la Londra

Roger Federer spune că retragerea sa din tenis a fost exact așa cum "spera" după ce a jucat ultimul său meci . Federer a intrat în teren pentru ultima oară alături de Rafael Nadal la Laver Cup, pierzând în fața lui Jack Sock și Frances Tiafoe în trei seturi. Cu toate acestea, a fost o noapte de sărbătoare pentru legendarul jucător elvețiană, care și-a luat rămas bun de la tenis. Un Roger Federer în lacrimi a renunțat la sportul care l-a adus în atenșia întregii lumi după ce a jucat un ultim meci de dublu cu marele său rival și prieten Rafael Nadal la Laver Cup.
Cea mai celebră pereche din istoria tenisului modern a pierdut cu 4-6 7-6(2) 11-9 în fața lui Jack Sock și Frances Tiafoe spre dezamăgirea fanilor.
picture

Roger Federer, discurs printre lacrimi după ultimul meci al carierei: "Nu am vrut să mă simt singur"

Cu toate acestea, a fost o noapte de sărbătoare pentru Federer, când lacrimile au luat locul mingilor spectaculoase la câteva secunde după încheierea meciului.
"Este uimitor, a spus Federer.
"Nu am vrut să mă simt singur acolo. M-am simțit singur doar pentru o secundă când mi-au spus să ies pe teren, dar pentru a-mi lua rămas-bun alături de echipa mea. Am simțit întotdeauna că sunt un jucător de echipă.
picture

Federer a plâns în hohote, îmbrățișat de soție și copii: "Vă iubesc, să știți că nu sunt trist!"

"Singur nu poți face prea multe, dar am avut o echipă care a călătorit cu mine în jurul lumii. A fost un drum uimitor și pentru ei. Deci, mulțumesc tuturor celor care au făcut-o să funcționeze atâția ani".
Citește și:
Federer este considerat una dintre cele mai mari vedete ale acestui sportul din toate timpurile, după ce a câștigat 20 de turnee de Grand Slam și a doborât mai multe recorduri în timpul carierei sale de 24 de ani. Alături de Nadal și Novak Djokovic, ei au dus sportul la noi culmi, un lucru despre care Swiss Maestro spune că nu a crezut că se va întâmpla.
picture

Retragerea lui Roger Federer: Nadal a plâns ca un copil! Elvețianul, aplaudat la scenă deschisă

Roger a adus un omagiu soției sale, Mirka, dezvăluind că l-ar fi putut opri să joace „cu mult, mult timp în urmă”.
"Soția mea m-a susținut atât de mult, a spus Federer.
"Ea ar fi putut să mă oprească cu mult, mult timp în urmă, dar nu a făcut-o. M-a ajutat să merg pe acest drum și mi-a permis să mă joc. Este uimitor, mulțumesc.
"Fără mama mea nu aș fi aici, desigur, așa că mulțumesc părinților mei - ați fost extraordinari. Sunt atât de mulți oameni cărora vreau le mulțumesc, a fost pur și simplu incredibil."

Reacții uimitoare după meciul de retragere al lui Roger Federer

Rafael Nadal a făcut echipă cu Roger Federer pentru ultimul meci al elvețianului. La finalul partidei de la Laver Cup, spaniolul a plâns lângă marele său rival.
Odată cu retragerea lui Roger o parte din mine a lăsat tenisul și merge pe drumul lui" a fost declarația uluitoare a lui Rafa.
Roger Federer a fost unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării și globalizării tenisului în ultimii 24 de ani. Contul oficial de twitter al ATP a făcut o reverență atipică în fața marelui jucător elvețian, care a contribuit decisiv prin rafinamentul și talentul său la popularizarea acestui sport.
Ultimul american care a deținut prima poziție în clasamentul mondial, Andy Roddick a predat "coroana" unui puști elvețian de 22 de ani. În 2004, Roddick era convins că Federer va fi unul dintre marii jucători din istoria tenisului, iar timp de 14 ani elvețianul a adunat 310 săptămâni pe cea mai înaltă poziție în ierarhia ATP. Americanul a vorbit despre moștenirea pe care Federer o lasă acestui sport. "Pentru mine, ce a făcut el când nimeni nu era sub lumina reflectoarelor este adevărată sa moștenire pentru toți cei din jurul tenisului" a spus Roddick.
Kim Clijsters a avut o reacție emoționantă. "Blestemat să fii tu Roger...O să am ochii umflați de plâns tot weekendul".
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, continuă în direct, astăzi și mâine, pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo