Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roger Federer, discurs superb printre lacrimi, după ultimul meci al carierei: "Aș face totul din nou!"

Irina Aldea

Publicat 24/09/2022 la 03:49 GMT+3

Roger Federer a vorbit printre lacrimi după ultimul meci al carierei, pe care l-a disputat în compania lui Rafael Nadal la Laver Cup. Elvețianul a fost extrem de emoționat și nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Roger Federer, discurs printre lacrimi după ultimul meci al carierei: "Nu am vrut să mă simt singur"

Roger Federer a disputat vineri noapte ultimul meci al carierei, o partidă de dublu alături de marele său rival, dar și bun prieten, Rafael Nadal. Cei doi legendari tenismeni au fost învinși de echipa formată din Jack Sock și Frances Tiafoe cu scorul de 6-4, (2) 6-7, 9-11, la capătul unui meci dramatic care s-a încheiat după două ore și 16 minute de joc.
picture

Retragerea lui Roger Federer: Nadal a plâns ca un copil! Elvețianul, aplaudat la scenă deschisă

La final, Roger Federer a plâns minute-n șir pe teren, fiind înconjurat de rivalii Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray. Spaniolul a plâns ca un copil, în timp ce sârbul l-a felicitat pentru toate reușitele din carieră pe Roger, un legendar sportiv care va rămâne pentru totdeauna în istoria sportului.
picture

Imagini greu de privit! Federer și Nadal au plâns cot la cot după ultimul meci al lui Roger

CITEȘTE ȘI:

Roger Federer de abia a putut vorbi după ultimul meci al carierei

"O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sunt foarte fericit, nu sunt trist. Mă simt fantastic să fiu aici. M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gândeam că se va întâmplat ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine. A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg.
E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere. Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca a mea carieră să fie așa, nu mă gândeam că voi ajunge să fiu cine sunt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricând. A fost incredibil, a fost distractiv. Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.
Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea. Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atât de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!", a spus Roger la finalul meciului de dublu, ultimul din cariera lui.
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct, în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
picture

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo